STIRI INTERNE PE SCURT. Parlamentul a votat reducerea contributiilor sociale de la 1 octombrie; Raportul Nana, la Parchet

Ultima actualizare: 05-07-2014 07:17

Parlamentarii au votat reducerea contributiilor sociale, dar nu au fost de acord cu arestarea preventiva a deputatului Titi Holban, acuzat de luare de mita.

ORDONANTA PRIVIND REDUCEREA CONTRIBUTIILOR SOCIALE A TRECUT DE CAMERA DEPUTATILOR

Deputatii au adoptat ordonanta privind reducerea cu 5 puncte procentuale a contributiilor pentru asigurari sociale. Masura va intra in vigoare de la 1 octombrie. Reprezentantii opozitiei au solicitat sa fie aplicata de la 1 august, dar cererea lor a fost respinsa de plen. Legea va fi trimisa presedintelui Traian Basescu, pentru a fi promulgata.

RAPORTUL COMISIEI NANA, TRIMIS LA PARCHET

Raportul comisiei parlamentare Nana va fi trimis la Parchetul General. Procurorii au cerut informatiile stranse despre terenul cumparat de Ioana Basescu, fata presedintelui, in judetul Calarasi, comuna Nana. Intr-o alta ancheta, primarului localitati, dar si alti sateni sunt acuzati ca au falsificat documente de proprietate asupra unor terenuri.

DEPUTATATUL TITI HOLBAN, SALVAT DE COLEGI DE LA AREST

Parlamentarii au mai salvat de la arest inca un coleg, cercetat penal. Au respins cererea procurorilor privind arestarea preventiva a lui Titi Holban, acuzat ca ar fi luat 10.000 de euro pentru a interveni in favoarea unor firme. "Oricare dintre dumneavoastra puteti fi in locul meu", le-a spus deputatul UNPR, colegilor. El le-a cerut sa analizeze situatia "omeneste" sau chiar "dumnezeieste" si i-a castigat de partea lui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO