Milionul de euro de la Dan Voiculescu invocat de Capatana in dosarul "Mircea Basescu". Omul de afaceri ameninta cu tribunalul

Ultima actualizare: 05-07-2014 07:17

Dan Voiculescu ameninta ca il va da in judecata pe Marian Capatana, cel care ar fi fost intermediarul mitei dintre clanul lui Bercea Mondial si Mircea Basescu, pentru afirmatiile facute in fata judecatorilor.

Capatana ar fi declarat ca Dan Voiculescu i-ar fi oferit 1 milion de euro pentru a-l compromite pe Traian Basescu si ca tot dosarul este facut la comanda omului de afaceri aflat in acest moment intr-o ancheta penala.

"Suntem nevinovati total. Totul e o facatura a domnului Voiculescu. Nu am luat nici un leu, am luat imprumut, sa-i folosesc la Aversa si nu i-am folosit", a spus Marian Capatana.

In fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, Marian Capatana nu ar fi spus doar atat. Intermediarul in traseul banilor oferiti de familia lui Bercea Mondial lui Mircea Basescu ar fi declarat in fata judecatorilor ca si omul de afaceri Dan Voiculescu ar fi implicat in aceasta poveste. L-ar fi acuzat in fata completului ca a oferit bani pentru ca si numele presedintelui Traian Basescu sa apara in dosar.

"Am fost supus la o presiune fantastica timp de un an de zile si de aceea abia acum am declarat aspectele legate de constrangerea privind declararea in mod nereal a primirii de bani de catre presedintele Romaniei", ar fi sustinut el in fata instantei.

Marian Capatana ar fi detaliat felul in care a decurs intreaga poveste, de la momentul in care ar fi luat un imprumut de 600.000 de euro de la clanul Bercea pentru afacerile lui si pana la introducerea lui Mircea Basescu drept garant al tranzactiei.

Capatana ar fi explicat cum, ulterior, Florin Anghel i-ar fi marturisit ca a primit 200.000 de euro de la Dan Voiculescu, pe care sa-i foloseasca la compromiterea lui Mircea Basescu si apoi a presedintelui Romaniei. Marti, Dan Voiculescu a reactionat in fata acestor acuzatii: "Capatana e nebun!", a spus acesta.

Miercuri, Dan Voiculescu a luat pozitie si pe blogul sau, unde a scris ca il va da in judecata pe Capatana si ca i-a trimis si o cerere presedintei Curtii de Apel, sa ii trimita o copie a declaratiilor respective: "In legatura cu aberatiile lansate de Marian Capatana la adresa mea, ii atrag atentia sa inceteze cu minciunile. Pe de alta parte, ma gandesc serios sa intentez o actiune legala impotriva lui Marian Capatana, solicitandu-i daune de 100.000 de euro".

Intre timp, avocatii lui Marian Capatana si Mircea Basescu se pregatesc sa ceara Tribunalului Bucuresti inlocuirea masurii de arest preventiv cu una mai usoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO