Staretul manastirii Cotmeana, fugarit de credinciosii nemultumiti de efectele rugaciunilor platite

Dată publicare: 25-09-2013 18:48
Dată actualizare: 28-09-2013 06:56


Batai crunte in Casa Domnului. Staretul manastirii Cotmeana din Arges a fost fugarit, imbrancit si lovit de doi soti credinciosi, bunica si un unchi, nemultumiti ca slujbele pe care sustin ca le-au platit parintelui nu au avut efectul asteptat.

Batausii spun ca i-au dat cateva mii de lei ca sa se roage pentru sanatatea copilului pe care il asteptau. Numai ca baietelul a venit pe lume cu o malformatie congenitala. Revoltati au mers sa-i ceara socoteala preotului.

Preotul a aratat echipei ProTV cum i-a fost rupta draperia din altar, apoi sutana si a povestit cum a fost fugarit prin altar.

Staretul sustine ca a el este victima in aceasta poveste. S-a trezit alergat prin biserica de o familie suparata foc ca acatistele platite cu bani grei au fost in zadar.

Acum zece luni a inceput sa tina slujbe unei femei insarcinate care se temea ca viitorul prunc se va naste cu o malformatie numita in popor buza de iepure.

Credincioasa mai are o fetita care a venit pe lume cu aceeasi afectiune. Slujitorul domnului acuza femeia i-a promis ca bebelusul va fi sanatos daca va respecta tot ce ii spune el.

Asa ca viitoarea mamica a tinut posturi si a venit si de doua ori pe luna pentru slujbe speciale, desigur platite. Rugile staretului nu au fost suficiente, pentru ca bebelusul s-a nascut cu aceasta afectiune.

Staretul spune ca el doar s-a rugat pentru ei si ei i-au reprosat ca au cheltuit 2600 de lei pentrzu slujbe si acatiste. "Cine a mai vazut sa vina inapoi sa ceara inapoi banii pe acatiste?"

Suparati, parintii impreuna cu bunica si un unchi au mers sa ceara socoteala pentru banii platiti pe acatiste.

In apararea staretului au sarit si cativa calugari si imediat s-au impartit pumni si picioare, in jurul bebelusului de numai 2 luni pe care mama il purta cu ea in brate.

Cand au sosit politistii, chemati de urgenta printr-un apel la 112, scandalul in manastire era in toi iar cei implicati au avuit nevoie si de ingrijiri medicale.

Credinciosii au facut plangere la politie. Tabara adversa asteapta dreptatea divina.

"Cu lacrimi in ochi o sa ma uit la tine, Doamne, sa ii pedepsesti pe nemernici, praful sa se aleaga de ei, pentru ce mi-au facut ei mie... Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic"

Procurorul care instrumenteaza dosarul urmeaza sa stabileasca daca faptele preotului pot fi incadrate la inselaciune.


VIDEO PROTVPLUS.RO