Spitalele din Romania modernizate cu fonduri europene, unde pacientii se simt ca in concediu: "E ca in statiune aici"
Cu biblioteca, internet, dusuri cu hidromasaj ori tapet steril care protejeaza pacientii. Incet, dar sigur, spitalele noastre se transforma in unitati conforme cu standardele europene.
Si asta pentru ca unii manageri nu au mai asteptat ajutor din partea autoritatilor si au accesat fonduri europene. Au reusit astfel sa schimbe unitatile spitalicesti, iar multumirea se citeste pe fata celor care le trec pragul, pentru tratament.
Asa arata acum baza de tratament a Spitalului de Recuperare din Cluj, reabilitata si modernizata din bani europeni. Cu o investitie de 1,3 milioane de euro, dar si cu multa munca din partea unei echipe formata din medici si juristi, totul s-a schimbat in doi ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sanda Patrichi, directorul Spitalului de Recuperare: "Am stat cu echipa dupa mesele serile noptile, s-a inatmplat sa ne inchida portarul aici nestiind ca inca suntem la munca."
Inainte de reabilitare, baza de tratament era parca desprinsa dintr-un film de groaza.
Sanda Patrichi directorul Spitalului de Recuperare: "Spitalul are 36 de ani de functionare ca si servicii de recuperare, personalul lucra in conditii improprii, cladirea era degradata, aparatura era perimata moral si fizic.”
Paturile din fier au fost inlocuite, iar aparatura moderna si-a facut loc in cabinetele primitoare. A aparut si o biblioteca bine garnisita cu carti si internet gratuit. Medicii care lucreaza aici de peste 20 de ani vin cu drag la munca, iar pacientii se simt ca in concediu.
Pacienta: "Cu multa aparatura, un personal exceptional, acum sunt foarte multumita."
Pacienta: "E ca in statiune aici."
Aproape 40.000 de persoane sunt tratate aici anual, iar acum exista si lista de asteptare.
Si sectia de neonatologie a Spitalului Judetean din Bistrita a renascut. In saloane, tapetul de pe pereti este dintr-un material special, steril, iar dotarile au fost alese in functie de nevoile celor mici.
"E o chiuveta pentru spalarea bebelusilor care purifica apa si in 2,3 minute apa ajunge la 37 de grade. Are niste filtre speciale."
Toate aceste beneficii le-au convins pe mamici sa aleaga un spital de stat in detrimentul celui privat.
Mama: "La primul copil, conditii foarte bune, sunt foarte multumita. Copilul in salon, baie in salon."
Renovarea a durat 2 ani si a costat 2,4 milioane de euro, bani obtinuti de la Banca Europeana de Investitii.
Si reprezentantii Spitalului din Cugir au accesat peste 1 milion de euro pentru modernizarea ambulatoriului. Timp de 25 de ani, aici nu s-a investit, iar peretii erau scorojiti, scaunele erau rupte si usile stateau sa cada.
Florin Arion, managerul Spitalului Orășenesc Cugir "O sa fie 14 cabinete. Fiecare cabinet va fi dotat cu aparatura specifica."
Lucrarile se vor incheia la sfarsitul anului, iar conducerea spera ca astfel sa atraga si medici dornici sa munceasca acolo.