Servicii medicale noi, decontate de acum si in spitale si clinici private. Gravidele pot obtine reduceri de 3.000 de lei

Ultima actualizare: 29-07-2015 07:10

Servicii medicale noi pot fi decontate de acum si in spitalele sau clinicile private. Asiguratii se pot trata pentru 250 de diagnostice in regim de internare de o zi.
 

Cu biletul de trimitere si cardul de sanatate oamenii nu platesc nimic. De asemenea, bolnavii de cancer pot face terapii acoperite partial de stat. Este bine insa sa stiti ca fondurile sunt limitate.

Diana este studenta in Bucuresti si a ales un spital privat pentru o examinare ORL. Institutia in cauza are contract cu Casa de Sanatate, iar statul va deconta consultatia in cazul sau.

"Cu cardul de sanatate e totul acoperit, am venit aici ca sa termin repede ca am serviciu", spune Diana Codin.

Fiecare spital sau clinica privata poate incheia un astfel de contract, iar din banii primiti pot trata asiguratii gratuit. Fondurile sunt insa limitate, ca si la analizele si se epuizeaza in cateva zile. Asa ca programarile merg pe sistemul primul venit, primul servit.

Si particularii fac acum internari de o zi pentru 250 de specialiazari medicale si chirurgicale.

"Avem 10 paturi si acoperim toata patologia de tegument, cura chirurgicala a varicelor, circumcizii", spune medicul Horia Stoicescu, de la un spital privat.

"Hipertensiunea arteriala care este de exemplu examen clinic specialist, analize laborator, recoltare si investigatii, ecografie inima, EKG, eco doppler arterial", spune Dr. Eliza Ecatrinei, cardiolog.

Pentru serviciile mediciale care nu necesita internare continua, Casa de Sanatate a stabilit tarife fixe pe care le deconteaza privatilor. De la 100 de lei la 1.000 de lei, dar pacientul asigurat nu plateste niciun leu.

Pentru diferite operatii contractate cu casa, privatii pot percepe o taxa.

"Coplata perceputa e legata de conditii sporite de cazare si e de 300 de lei, cat permite legea", spune Ovidiu Vasile, directorul unui spital privat.

De asemenea, bolnavii de cancer pot beneficia de chimioterapie si radioterapie. Cat despre nasteri, proaspetele mamici obtin chiar si reduceri de 3.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO