Speriaţi de aglomeraţia de la mare, tot mai mulți turiști optează pentru ”Mamaia” dintre betoane

Ultima actualizare: 18-08-2020 19:59

Speriaţi de aglomeraţia de la mare sau cu mai puţini bani unii orăşeni se consolează că se pot bronza ieftin şi în siguranţă aproape de casă.

Îşi iau pătura, berea şi crema de soare şi merg la plajă în spaţii amenajate anume pe iarbă ori în zone ferite din parcuri.

E bine şi în "Mamaia" dintre betoane, susţin ei.

Sute de bucureşteni sunt la plajă, în concediu la 2-3 staţii de metrou sau tramvai distanţă de casă. În parcul Tineretului din cele 60 de hectare o bucată a fost rezervată plajei ecologice.

Bărbat la plajă: ”La mare e mult mai scump. Avem duș, avem iarbă unde ne putem aşeza. Am un sistem împrumutat de la flori, un recipient cu care se udă florile”.

Hidratarea constantă din bidonul de plastic e deja un obicei local. Mulţi vizitatori sunt tineri pensionari, dornici să-şi întreţină imaginea. Doamnele, în mod special, rabdă în arşiţa prânzului, cu ochii spre zona de fitness în aer liber. Îşi clătesc ochii, apoi se bucură de stropii de apă la fel ca de valuri.

Bărbat la plajă: ”Un suc, o apă minerală, un fruct”.

Oamenii au o recuzită întreagă. Gustări din supermarket, iar şezlongul din dormitor.

Un singur lucru nu poţi găsi pe suprafaţa de 13 mii de metri pătraţi ai plajei pe iarbă: zgomotul spargerii valurilor. Dar, la câteva zeci de metri, poţi admira cascada din munţi. E drept, munţi din fibră de sticlă. Căderile de apă sunt însă doar decorative, nu ca să te răcoreşti după o sesiune de bronzat, ceea ce n-au înţeles toţi vizitatorii.

În parcul IOR, lacul ţine locul mării. Nu sunt duşuri, dar locatarii din zonă n-au nevoie decât de intimitate.

Bărbat la plajă: ”M-am pus cuminte la rotisor! Eu zic că e mai frumos pe verdeaţă, aici, decât acolo. În aglomeraţia aceea acolo şi cu riscul foarte mare de îmbolnăvire”.

Pe lacul Titan între blocurile comuniste sunt- la fel ca la mare- lebede albe. Sunt artificiale, dar pescăruşii sunt adevăraţi. O oră de bronzat, întins pe lebădă sau hidrobicicletă, costă 15 lei.

În toate oraşele mari, cei pentru care litoralul e scump la vedere şi-au găsit oaze cu soare şi apă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO