Spectacol aviatic pe cerul Bucureștiului, pentru cadrele medicale: ”Efortul lor nu poate fi apreciat în cuvinte”

Dată publicare: 23-05-2020 19:35
Dată actualizare: 23-05-2020 19:55


Cinci piloți de cascadorii au survolat sâmbătă cerul Capitalei, pentru a le mulțumi cadrelor medicale care, în ultimele luni, au fost în prima linie de luptă împotriva epidemiei de Covid-19.

 

În formație, avioanele au trecut pe deasupra a trei mari spitale din București, unde sunt tratate cele mai grave cazuri.

Cerul senin al Bucurestiului a fost animat de avioanele trupei de acrobații Șoimii României.

Piloții au înconjurat de două ori Capitala și au survolat cele mai mari spitale unde au fost trimiși pacienții cu Covid-19: Matei Balș, Militar și Victor Babeș.

Cele cinci avioane din formația Șoimii României trec în aceste momente pe deasupra Spitalului Militar. Totul în semn de recunoștință pentru cadrele medicale care au lucrat aici, în prima linie, în ultimele două luni și jumătate.

În tot acest timp, peste 20 de medici și asistente s-au infectat aici cu noul coronavirus.

Avioanele au ajuns și deasupra Spitalului Victor Babeș, un alt loc în care medicii au ajuns să se infecteze, tratând bolnavii.

Au fost primele zboruri deasupra orașului pentru piloții de la Aeroclubul României, după o bună bucată de timp în care și-au oprit și ei activitatea și au fost nevoiți să stea la sol.

George Rotariu, director Aeroclubul României: ”Direct le spunem că le mulțumim și efortul lor nu poate fi apreciat în cuvinte. Este deosebit acest efort, munca pe care o depun și am vrut să marcăm cumva acest moment”.

 

Pilot: ”Suntem alături de ei”

 

Puțini medicii au avut timp să iasă din spital să se bucure de spectacolul de pe cer.

Teodor Munteanu, pilot: ”Suntem alături de ei, apreciem lupta pe care o duc împotriva virusului și le mulțumim”.

Și în Statele Unite au fost organizate astfel de show-uri aviatice pentru cadrele medicale.

În New York, piloții celebrei trupe de acrobații Blue Angels au zburat deasupra metropolei ca să le arate medicilor și asistentelor că sunt alături de ei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO