Specialiștii se așteaptă la surprize majore în cazul străzii surpate din Slănic. Rețeaua de electricitate, în pericol
Comitetul pentru Situații de Urgență din Prahova este de o oră în ședință și discută despre situația din orașul Slănic.
Un specialist al Institutului de Geodinamică al Academiei Române care a analizat surparea a transmis că ar trebui să ne așteptăm la suprize majore pentru că rezistența solului în zonă ar fi foarte mică. Deocamdată, oamenii evacuați nu se pot întoarce acasă.
Un brad înalt care risca să se prăbușească peste sediul Poliției din Slănic a fost pus la pământ de echipele care intervin în zona unde se surpă pământul. Mai devreme mai fusese tăiat unul. Craterul format în stradă se tot adâncește.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rețeaua de electricitate a orașului, care este îngropată, este în pericol.
De o oră, la Prefectura Prahova a început o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență unde se discută despre situația de la Slănic. Sunt analizate și informațiile strânse de sezorii montați în zonă de specialiști.
Au fost chemați specialiștii Institutului de Geodinamică din cadrul Academiei Române. Aceștia nu exclud ca situația să se complice.
Răzvan Stupici, geofizician la Institutul de Geodinamică al Academiei Române: „Rezistivitățile sunt foarte mici și ne aștepăm la niște surprize majore. Noi am făcut măsurători la SEV, sondaje electrice verticale, ne-am dus până la aproximativ 30 de metri. Și în funcție de asta vedem cum e litologia cât s-a prăbușit, cât a coborât cum și în ce fel”.
Ipoteza conform cărei prăbușirea unei galerii subterane de la exploatare minieră de sare din zonă a fost exclusă și se caută alte explicații.
Bărbat: „Sub oraș nu există exploatare, se povestește că ar fi o galerie spre Baia Baciului, dar oricum în Baia Baciului este apă sarată și apa sărată nu afectează”.
Bărbat: „E apă de la scurgerea de la canalizare, părerea mea”.
Femeie: „Vine fiecare, își dă cu părerea că ar trebui așa, că n-ar trebui așa”.
42 de oameni au fost evacuați din imobilele din zonă - după apariția în șosea a unui crater adânc de peste 2 metri.