Sorin Ovidiu Vintu si 3 colaboratori vor fi prezentati judecatorilor pentru arestare preventiva
Sorin Ovidiu Vintu s-a intors dupa gratii. Procurorii l-au retinut, luni, pe omul de afaceri, dar si pe trei dintre colaboratorii sai - Liviu Luca, Octavian Turcan si Gheorghe Supeala.
Ei sunt acuzati de spalare de bani intr-un dosar in care anchetatorii vorbesc despre falimentarea controlata a companiei Petrom Service.
Astfel, autoritatile vor cere arestarea lor preventiva pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani. Prejudiciul estimat este de peste 83 de milioane de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Luni nopatea, procurorii i-au audiat mai bine de 8 ore pe colaboratorii lor, implicati in dosarul falimentarii controlate a companiei Petrom Service. Dupa audieri, alte 9 persoane au fost retinute pentru 24 de ore. Inculpatii au cerut si ajutorul unor avocati din oficiu.
Sorin Ovidiu Vantu si colaboratorii lui vor fi prezentati, marti, judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Anchetatorii ii acuza ca ar fi deturnat peste 83 de milioane de euro si au pagubit statul cu aproape 100 de milioane de euro.
Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, conform Mediafax, au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor. Acestia, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, din cauza activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.
Probatoriul administrat a aratat ca falimentarea controlata a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.
Anchetatorii au stabilit ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii Petrom Service a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.
In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) si SC GM Invest SA (1.300.000 euro).
In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si in prezent procurorii audiaza persoanele implicate.
Sursa: Mediafax
Etichete: delapidare, petrom, sorin ovidiu vintu, liviu luca,
Dată publicare:
07-11-2011 14:50