Primaria Capitalei va infiinta o institutie pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic. Ce risca locatarii care refuza
In timp ce rudele isi plang mortii din Italia, nici in Romania situatia nu este fericita. Numai Bucurestiul are peste 700 de cladiri cu risc seismic, dintre care in jur de 200 reprezinta un pericol public.
Incapabile sa rezolve situatia, autoritatile dau vina pe proprietarii care refuza sa isi paraseasca locuintele. Ca o solutie de urgenta, Primaria generala va infiinta o institutie speciala. Angajatii acesteia vor merge din bloc in bloc si vor incerca sa ii convinga pe oameni sa se mute provozoriu.
Calea Plevnei numarul 1. Specialistii au stabilit ca acest imobil reprezinta un pericol public. Din pacate, bulina de avertizare a fost furata, iar jumatate dintre locatari nu vor nici in ruptul capului sa se mute in apartamentele oferite de primarie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acel bloc a fost construit in 1936. De atunci a trecut prin 4 mari cutremure cu magnitudini de peste 7. Asa ca specialistii l-au incadrat in clasa 1 de risc seismic. In acest moment aproape 100 de oameni care locuiesc in el sunt in mare pericol.
"Asociatia de proprietari a facut toate demersurile inca din 2004 pentru consolidarea imobilului, aproximativ jumatate nu sunt de acord", spune Adriana Sinescu, membru in comitetul asociatiei de proprietari.
Presedintele de bloc sustine ca nu mai are ce sa le faca oamenilor care se opun consolidarii.
Situatia este similara in cazul altor 183 de cladiri incadrate in clasa 1, de risc seismic- pericol public. Restul de pana la 774 de imobile sunt in diferite clase de riscuri si isi asteapta randul sa fie consolidate.
Primaria cauta variante ca sa ii amendeze pe cei care refuza sa se mute si va infiinta Administratia Municipala pentru Consolidarea Imobilelor cu Risc Seismic.
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: "Fac apel la Guvern si Parlament pentru a imbunatati situatia legislativa. Proprietarii refuza sa paraseasca locuintele."
Pana se schimba legea, situatia ramane dezastruoasa. Din 2001 pana astazi, primaria Bucuresti a consolidat doar 18 cladiri. Adica doar 2% din totalul celor care au nevoie urgenta de interventii.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, cutremur, Gabriela Firea, cladiri, risc seismic,
Dată publicare:
31-08-2016 13:50