Solomon Francisc, tobosarul formatiei Semnal M, a incetat din viata, la 67 de ani

19-07-2014 12:26

Francisc Solomon

Solomon Francisc, tobosarul formatiei Semnal M, a incetat din viata la varsta de 67 de ani, vineri, la Cluj-Napoca, in urma unui stop cardiac, a declarat, pentru MEDIAFAX, solistul trupei stefan Boldijar.

"A facut un stop cardiac. A murit acasa, la Cluj", a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, Stefan Boldijar. Potrivit acestuia, detaliile privind inmormantarea artistului nu au fost inca stabilite.

Nascut pe 11 mai 1947, Francisc Solomon (numele real al acestuia fiind Salamon, n.r.) a devenit cunoscut in lumea muzicii nationale datorita indelungatei colaborari cu trupa Semnal M, cu care a inceput colaborarea in anul 1980.

Astfel, odata cu venirea bateristului Francisc "Saci" Solomon in 1980, grupul trece la un ton "mai rock", castigand premiul de compozitie la festivalul "ClubA" din acelasi an, cu piesa "Mai avem multe de facut".

In 1994, Francisc "Saci" Solomon paraseste trupa, In luna septembrie 2012, Norbert Halmágyi paraseste formatia si revine la tobe Francisc "Saci" Solomon.

Formatia Semnal M a luat fiinta in 1977, din componenta grupului facand parte Iuliu Merca (chitara solo, voce), Stefan (István) Boldijar (solist vocal, chitara bass), Octavian Popovici (chitara) si Liviu Hriscu (percutie). In prezent, trupa este formata din stefan Boldijar (voce, bass), Nicu Barna (chitara, percutii si voce) si Catalin Pop (chitara).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26