Entuziasmul unei tinere de 18 din Neamt care tocmai isi cumparase masina a dus la o tragedie. Prietena ei de numai 20 de ani si-a gasit sfarsitul dupa ce autoturismul cu care se plimbau a fost lovit in plin de un tren.

Soferita a scapat cu rani care nu ii pun viata in pericol, ca si fata de pe locul din dreapta, dar va trebui sa dea explicatii politistilor.

Soferita, care nu demult si-a sarbatorit majoratul, a lucrat timp de doi ani in Italia, iar din banii adunati, in urma cu trei zile, si-a cumparat o masina. Si-a invitat prietenele la o plimbare prin Piatra Neamt, apoi s-au indreptat spre casa uneia dintre tinere, din localitatea Costisa. La o trecere de cale ferata, semnalizata cu crucea Sfantului Andrei, drumul lor s-a oprit brusc.

Mecanicul trenului InterRegio Bacau-Bicaz spune ca nu avea cum sa evite impactul. In urma loviturii puternice, masina a fost aruncata la cativa metri distanta, iar fata de 20 de ani care era pe bancheta din spate a suferit rani grave.

"Fata din spate traia. Curios ca traia...nu vorbea, dar traia, respira, voia sa zica ceva..a trait in jur de 20 de minute...", a spus o femeie. Martorii au sunat imediat la 112, insa tanara nu a mai supravietuit.

Fata care conducea, dar si prietena ei de pe locul din dreapta, s-au ales cu rani care nu le pun vietile in pericol.

"Probabil ca nu s-au asigurat. Se vede ca au bulina galbena pe spate, deci sigur erau persoane incepatoare. Probabil ca se grabeau...nu imi dau seama ce s-a intamplat", a spus un localnic.

Politistii au deschis un dosar penal pentru omor din culpa, iar dupa ce isi va reveni, soferita va trebui sa dea explicatii.