Șoferul care a evitat o tragedie pe o șosea din Suceava este pilot de raliuri. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 12:26
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2019 09:55
Categorie: Stiri actuale
Șofer

Depășirea extrem de periculoasă executată de un șofer pe un drum din Suceava se putea termina într-o tragedie dacă la volanul mașinii care venea din sens opus nu se afla un pilot profesionist de raliuri, scrie Monitorul de Suceava.

Un șofer a fost filmat pe 31 octombrie pe un drum din judeţul Suceava, încercând în repetate rânduri să depăşească un camion. În cele din urmă, şoferul depăşeşte camionul pe linie continuă, într-o curbă strânsă la dreapta, conform imaginilor surprinse de camera de bord a unui șofer aflat în spate. Pe sens opus vine o altă maşină, impactul fiind evitat doar pentru că şoferul acesteia încetineşte şi trage pe dreapta cât de mult îi permite strada.

Un şofer îi atrage atenţia, prin staţie, celui care a depăşit pe linie continuă că l-a filmat, iar acesta îi răspunde “Mi se fâlfâie de fimarea ta”. Discuţia între cei doi şoferi continuă într-un limbaj agresiv, conform înregistrării publicate pe internet.

Putea avea loc o tragedie dacă la volanul mașinii de pe celălalt sens nu se afla un pilot de raliuri cu multă experiență. Bogdan Pădurariu spune că manevra efectuată de șoferul autoturismului Mercedes este inexplicabilă.

„L-am văzut târziu pentru că depăşea acel camion, în viraj la dreapta, nu era vizibilitate şi mi-a apărut destul de târziu în faţă. Imediat am început să frânez, partea şocantă a fost că el încerca să ţină partea stângă, să mă forţeze pe mine să trec printre tir şi el... acolo m-am blocat un pic că nu ştiam prin ce parte să o apuc.

Depăşirea pe care a făcut-o este inexplicabilă, nu am mai văzut aşa ceva. Este grav şi ce s-a întâmplat ulterior prin staţie, să mai fii şi agresiv în loc să ai bunul-simţ să-ţi ceri scuze şi să-ţi asumi greşeala. Este un semnal de alarmă că astfel de conducători auto se află în trafic şi sunt din ce în ce mai mulţi, a povesit Bogdan Pădurariu pentru Monitorul de Suceava.

Reacția Poliției:

"Conform legislaţiei rutiere, contravenţie la regimul rutier se constată doar în mod direct de către poliţistul rutier sau cu aviz de poliţie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Asfel că în acest caz, abaterea rutieră săvârşită poate rămâne nepedepista", a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Sursa: Monitorul de Suceava

VIDEO PROTVPLUS.RO