Singurul medic care îngrijea zeci de bolnavi COVID la un azil din Cluj, dus la spital în stare gravă
Zeci de pacienţi cu COVID-19 dintr-un cămin de bătrâni se află în pericol, după ce singurul medic care îi îngrijea s-a infectat şi a ajuns în stare gravă din această cauză, scrie Monitorul de Cluj.
Un focar de COVID a izbucnit în urmă cu trei săptămâni la Casa Teodora, un cămin de bătrâni din Cluj. Între timp, lucrurile s-au agravat, iar situaţia pare complet scăpată de sub control.
În acest moment, 87 de oameni, rezidenţi şi personal, sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar la fel de grav este faptul că singurul medic care îi îngrijea, Lorant Szentagotai, s-a infectat şi el în urmă cu 10 zile. În vârstă de 71 de ani, medicul a ales să se sacrifice până la capăt şi a continuat să-i vegheze pe pacienţi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cu un devotament remarcabil, a ajuns să lucreze mai mult de 20 de ore pe zi, până când boala i s-a agravat şi a fost dus de urgenţă la spital. În prezent, cei aproape 100 de pacienţi au rămas fără medic, doar cu două asistente, infectate şi ele, iar situaţia este dramatică.
Situaţia a fost semnalată pe Facebook de deputatul Emanuel Ungureanu, care a făcut un apel ca orice medic care a trecut deja prin boală, are anticorpi COVID şi e dispus să ajute, să meargă măcar pentru câteva zile la căminul de bătrâni.
„Sunt într-o stare foarte gravă, lucrez cu masca de oxigen. Încerc să rezolv medicamentele bătrânilor. Încerc să ajut, dar cred că am ajuns în ultima fază, de 10 zile trag aşa. Cred că nu am dormit trei ore în total. Acum îmi pun cu masca de oxigen ca să termin astăzi medicamentele. E tragedia asta, am crezut că pot rezolva, dar cu aproximativ 100 de bolnavi de 3 săptămâni încerc în continuu.
Sunt doar eu cu 2 asistente, infectate şi ele. Pun câte 30 de perfuzii pe zi. Nu mai ştiu ce e ziua, ce e noaptea. De 2 săptămâni nu am mai stat deloc. Încerc să termin medicamentele de astăzi, am zis că încerc să nu abandonez bolnavii că mi-e milă de ei. Am 70 saturaţia de oxigen”, declara medicul erou pentru Monitorul de Cluj, cu câteva ore înainte ca starea lui să se agraveze şi să fie transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj.