Sezonul teraselor se prelungește. Ce fac patronii de cafenele pentru a-și păstra clienții
Ca să-și păstreze clienții și în sezonul rece, tot mai mulți administratori de restaurant și cafenele investesc în sisteme de încălzire a teraselor: radiatoare, paravane anti-vânt sau acoperișuri retractabile.
Astfel, temperaturile scăzute, ploaia sau zăpada, nu-i mai împiedică pe oameni să iasă în oraș.
Turiștii care ajung la un restaurant din Predeal pot să stea pe terasă inclusiv în luna decembrie. Patronii au investit 80 de mii de euro într-un sistem din sticlă, care în sezonul rece îi protejează pe clienți de frig și de zăpadă.
Turist: „Nu ne gonește zăpada de aici.”
Reporter: „De ce?”
Turist: „Pentru că avem toate condițiile. Dacă cumva e mai rece ne retragem în interior, dar avem totuși o perspectivă semideschisă, care ne asigură un ambient și în interior ca și afară."
Acoperișul și pereții se pot închide sau deschide, în doar câteva secunde.
Andrada Agafiței, specialist amenajări terase: „Avantajul este că sezonul terasei se prelungește, clienții pot sta în orice anotimp pe terasă, iar aceste sisteme reprezintă o alternativă foarte bună pentru fumători."
Tot mai căutate sunt și radiatoarele, cu flacără sau fără, ce pot fi montate cu ușurință printre mese. Numărul clienților crește astfel și cu 30% în sezonul rece.
Corina Bezdiga, reprezentant restaurant: „Se investește peste 400 de euro într-un aparat de genul acesta. La Brașov, verile sunt foarte scurte, așa că se mai lungește din august încă vreo două luni. Lumea preferă să își bea cafeaua afară în zăpadă, lângă focuri."
Reporter: „Nu e cam frig pentru terasă acum?”
Turist: „Nu, chiar e ok. Până nu intrăm în luna noiembrie sau mai precis până nu vine zăpada, e destul de ok. Mi-e frig. Da, m-am poziționat strategic."
Turist: „Mi se pare mult mai ok la terasă, decât să stau înăuntru. Așa, de exemplu, cum sunt aici, mai văd o față nouă, ceva nou, aer curat și cum stăm aici fix în centru, e și peisajul."
Și în București, în octombrie încă se stă la terasă, iar clienții ar putea zăbovi și mai mult, având în vedere că și aici patronii au instalat sisteme performanțe de încălzire.
Cătălin Ghiza, manager restaurant: „Am luat decizia de a achiziționa acest sistem de încălzire a terasei, un cost considerabil de 7 mii de euro, pentru a asigura confortul clienților. Când afară sunt 12 grade, aici sunt 20.”
Băiat: „Promovează turismul și economia până la urmă, că dacă ar fi mai frig lumea ar merge înăuntru și nu ar mai ocupa mesele de afară."
Până nu se instalează frigul, este suficientă și o pătură pufoasă, care îi dă clientului senzația că este primit cu căldură.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!