Ce au gasit politistii in caminele studentesti din Romania. "Culturi cu sisteme de iluminare, incalzire si ventilatie"

19-06-2014 08:09


Trupele speciale au descins meircuri in campusul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti si nu mai putin de 60 de suspecti de trafic sau consum de droguri au fost dusi la audieri.

Dintre acestia, sapte sunt banuiti ca faceau parte dintr-o grupare condusa de un student strain din statul african Gabon, care le vindea tinerilor cannabis.

Ceilalti au ajuns in vizorul anchetatorilor pentru consum de droguri.

Rand pe rand, suspectii, printre care si 15 cetateni straini, au fost dusi la audieri. Asupra unora dintre ei s-au gasit droguri chiar in momentul in care au fost ridicati de anchetatori.

In paralel cu perchezitiile din campusul studentesc din Ploiesti, au avut loc altele si in Bucuresti si Constanta. In timpul verificarilor, ofiterii de la combaterea crimei organizate au gasit telefoane mobile, bani, diverse cantitati de droguri si ustensile pentru ambalarea cannabisului, care au devenit acum probe in dosar.

"Au fost gasite diferite cantitati de cannabis, precum si o cultura in-door de cannabis, prevazuta cu sisteme de de iluminare, incalzire si ventilatie. O parte din acestea proveneau din culturi in door, insa altele erau procurate de alti dealeri", spune un ofiter DIICOT.

Nu doar procurorii DIICOT banuiau ca se fac afaceri ilegale in camine.

Profesor dr. universitar Mihail Coloja, rectorul UPG Ploiesti: "Ceva informatii aveam, dar nu eram siguri, ori astazi s-a intamplat ceea ce ati vazut, vedem concluziile. Traficantii vor suporta rigorile legii, de altfel si consumatorii, dar la consumatori ca sa il exmatriculezi, nu cred ca e cazul".

Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii banuiti de trafic de droguri risca intre 2 si 7 ani de inchisoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO