Casa Verde se intoarce. Mai simpla si mai saraca decat in trecut


Ultimul update: Sambata 14 Aprilie 2012 03:42
Data publicarii: Marti 01 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Un program esuat, mai exact "Casa verde" se intoarce in alta forma mai simpla pentru cetatean, dar si mai saraca in bani. Statul promite iar ca va subventiona partial costurile de instalare, a unor sisteme de incalzire - ecologice.

Noua varianta a programului "Casa verde" se adreseaza exclusiv persoanelor fizice care au locuinte individuale, iar suma totala alocata este de 110 milioane de lei. Este doar un sfert din suma anuntata in 2008, cand programul a fost lansat. El nu s-a aplicat insa pana acum din cauza crizei.

In noua varianta, subventia se va acorda ca o suma fixa pentru diferite sisteme ecologice de incalzire si nu procentual cum era vorba initial.

Statul va da bani celor care isi monteaza pompe de caldura, panouri solare sau anumite centrale termice.

In noua forma a programului este acceptat orice furnizor, iar beneficiarul isi va alege singur firma de la care vrea sa cumpere echipamentele ecologice, in functie de nevoi si de buzunar.
 
Cel care doreste subventia depune la Agentia Judeteana de Mediu un dosar cu copii ale actelor sale si ale locuintei, plus o cerere. Dosarele vor fi aprobate pe principiul primul sosit, primul servit. Subventia va acoperi cel mult jumatate din pretul echipamentelor, spun firmele specializate.

Aceste echipamente pot reduce factura de incalzire cu 30 pana la 70%.

EXCLUSIV!Ministerul Mediului vrea sa dea drumul la Casa Verde de la 1 iunie
Casa Verde 2. Autoritatile vor subventiona pana la 70% din investitie
Ministerul Mediului aloca 440 mil. de euro pentru energia solara si eoliana
VIDEO PROTVPLUS.RO