Service-urile auto, afectate de căldură. Explicaţia neobişnuită pentru scăderea încasărilor
Am ieşit din luna pe care bunicii o numeau Gerar aproape fără pic de ninsoare. Şi intrăm în februarie cu vreme de primăvară.
A fost neobişnuit de cald şi tendinţa se menţine, spun meteorologii! E adevărat, căldura e mană cerească pentru păsări. Hrană au din belşug, aşa că unele berze, de exemplu, nici nu s-au mai obosit să migreze spre sud. Însă au ieşit în pagubă comercianţii de articole de iarnă, şi chiar service-urile auto.
În ciripit primăvăratic de păsări, bucureştenii au fost încântaţi de vremea extrem de călduroasă şi au ieşit prin parcuri la plimbare, cu rolele ori cu bicicleta.
În acest sfârşit de săptămâna aşteptam temperaturi mai potrivite pentru prima jumătatea lui aprilie - 17, chiar 20 de grade Celsius, temperaturi mai ridicate cu 13-14 grade faţă de normal
În Capitală au fost 18 grade, la Timişoara 16, aşa că terasele au fost pline. Şi cum astfel de temperaturi au devenit regulă, nu excepţie, încep să se vadă şi efectele. Păsările au mâncare din belşug, aşa că ornitologii care le hrăneau în Capitală, de exemplu, nu au depus anul acesta eforturi ca în iernile trecute. Faţă de 4 tone de seminţe, acum abia dacă au ciugulit 2.
Iar 8 berze albe nici nu s-au mai ostenit sezonul acesta, să zboare în ţările calde. „N-au nicio problemă cu frigul, păsările migrează că nu mai gasesc hrană. dacă au găsit au rămas şi nu are nicio problemă”, explică Ovidiu Bufnilă, de la Sociatetea Ornitologică din România.
În schimb, bate vântul prin buzunarele comercianţilor de lopeţi, raclete şi sănii. Încasări mai mici au şi atelierele auto. Au mult mai puţine maşini de reparat, avariate din cauza condiţiilor meteo.
Sursa: Pro TV
Etichete: meteo, auto, caldura, pasari, iarna, ornitologi,
Dată publicare:
01-02-2020 19:19