Cei trei detinuti israelieni de la Penitenciarul Rahova au obtinut in instanta dreptul la mancare kosher

Ultima actualizare: 04-10-2015 07:01

Sentinta fara precedent in Romania. Administratia Penitenciarului Rahova a fost obligata joi de judecatori sa asigure in premiera mancare kosher pentru trei detinuti iraelieni, judecati pentru violenta extrema.
 

Mai bine de un an, ei au fost refuzati pe motiv ca sistemul penitenciar din Romania nu ii recunoaste decat pe crestini si pe musulmani. Conflictul dintre evrei si sefii inchisorii nu se opreste insa aici.

Cei trei detinuti sunt persoane extrem de peroiculoase, judecate pentru rapiri si talharii si au in total condamnari de pana la 20 de ani de inchisoare. Insistentele lor au fost incununate de succes de abia astazi, insa exista si o veste proasta. Toata hrana kosher va fi facuta pe cheltuiala proprie, asa ca cei trei detinuti vor trebui sa scoata bani din buzunar, fapt ce i-a iritat la culme, amenintand ca vor face noi actiuni impotriva Administratiei Penitenciarului pentru discriminare.

Anticipand sentinta, Administratia inchisorii a anuntat va transforma unul din detinuti in bucatar, care va avea asiguate conditiile pentru a gati kosher.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO