Max, cainele erou al armatei romane, a murit. "Va multumeste pentru ca l-ati iubit si va promite ca va veghea de sus"

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15
Max, cainele erou, ultima imagine

Primul caine de lupta al armatei noastre, antrenat special pentru misiunile din teatrele de razboi si pensionat in grad de cavaler, s-a stins dupa ce autoritatile l-au neglijat si l-au lasat sa se imbolnaveasca.

Anuntul a fost facut pe pagina de Facebook dedicata animalului, care a fost adoptat de o iubitoare de animale dupa ce Armata nu s-a mai interesat de el din cauza ca era bolnav. Max suferea de Dirofilaria, boala cunoscuta popular drept „viermi la inima”. Si asta deoarece Armata nu avusese grija ca el sa fie imunizat din trei in trei luni, cu o pastila care costa 35 de lei.

„Max, cainele erou s-a stins.....va multumeste pentru ca l-ati iubit si va promite ca va veghea de acolo de sus”, este anuntul postat miercuri pe pagina de Facebook dedicata iubitului animal, despre care a scris presa din intreaga lume. Este ultima dintr-un lung sir de postari emotionante despre suferintele prin care a trecut Max, care a murit marti seara., „Max s-a stins....demn, brav si increzator in oameni pana la sfarsit.....Ieri seara, tarziu, de fapt, ne-am luat ramas bun pentru totdeauna...”.

„Incet si discret isi ia ramas bun de la noi! Tocmai pentru ca este atat de lucid si increzator in noi, a incercat si inca incearca sa nu ne paraseasca, brusc, dar curand! Se pare ca nici transfuzia, nici ozonoterapia, nici fitoterapia administrata la greu peste schemele de tratament moderne, nu-l mai ajuta”, scria stapana sa marti, inaintea sfarsitului. In august, cainele, in varsta de numai 6 ani, dadea semne de revenire, dar se pare ca o infectie i-a grabit sfarsitu;l.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO