Pe numele şefului de la Drumuri Craiova cu licenţă falsă ar exista şi un buletin fals. Ce spune avocatul său

Dată publicare: 24-04-2021 18:23
Dată actualizare: 24-04-2021 20:45


Şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Craiova a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Asta, după ce Bogdan Bratu a fost reţinut şi şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei.

Deocamdată, nu vorbeşte despre acuzaţia potrivit căreia timp de 7 ani ar fi ocupat funcţii de conducere şi ar fi încasat leafa aferentă pe baza, unor documente de studii presupus false.

Bogdan Bratu refuză să vorbească despre studiile sale, dar a fost reţinut 24 de ore, pentru înşelăciune. Din 2014 ar fi câştigat fraudulos - susţin procurorii - un milion de lei numai din indemnizaţii, doar pentru că actele sale de studii ar fi atestat că ar fi urmat cursurile Facultăţii de Management din cadrul ASE.

Iar în baza foii matricole pe care Academia o neagă, ar fi obţinut licenţa la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Între timp însă, documentele în cauză ar fi fost anulate de instanţele de judecată. Bratu neagă că ştia acest lucru.

Ionuț Gonț, avocatul lui Bogdan Bratu, spune că atâta vreme cât documentele sunt intrate în circuitul civil, nu e o problemă de legalitate.

Procurorii susţin că singurele diplome autentice ar fi cele emise de grupul şcolar de chimie Miron Nicolescu din Giurgiu şi de Universitatea Hyperion, al cărui licenţiat în drept este Bratu.

Situaţia lui Bogdan Bratu putea fi şi mai complicată, susţin surse din anchetă. Şi asta pentru că în urmă cu mai mulţi ani, când procurorii bucureşteni au investigat o grupare bănuită de contrabandă cu documente de studii false, la o percheziţie, ar fi fost găsită o carte de identitate ce avea elemente de identificare, respectiv nume, CNP şi adresă ale directorului de la drumuri şi poduri Craiova, dar fotografia altei persoane. 

Procurorii au identificat deja şi bunurile lui Bratu: are o vilă la Giurgiu, mai multe maşini, dar şi bani în conturi. Toate vor fi puse sub sechestru, pentru ca la finalul procesului, prejudiciul invocat de procurori - de aproape un milion de lei - să poată să fie recuperat dacă suspectul va fi condamnat.

Cornel Călinescu, director ANABI: „Etapa optimă în care se recuperează produsul infracţiunii este faza de urmărire penală, când de la momentul T0, momentul săvârşirii infracţiunii, începem să identificăm, urmărim, să verificăm, în ţară şi străinătate, produsul infracţiunii.”

În caz de vinovăţie, Bogdan Bratu riscă până la 5 ani de închisoare. Însă dacă restituie banii, iar Direcţia de Drumuri şi Poduri Craiova îl iartă, poate scăpa fără condamnare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO