Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Sectorul de autostradă Ungheni-Târgu Mureș va fi gata până la finalul anului
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Horaţiu Cosma a vizitat trei şantiere din Transilvania, ca să vadă dacă lucrările avansează conform programului, iar la final a afirmat că lucrările sunt ”la turaţie maximă”.
”Şantierele de autostradă din Transilvania au pornit la turaţie maximă în 2021! Vineri am făcut o vizită de lucru pe Autostrada A3 Transilvania - pe sectoarele de lângă Cluj-Napoca şi Târgu Mureş - şi pe Autostrada A10 Sebeş-Turda”, a scris, luni, pe Facebook, Horaţiu Cosma care a prezentat şi stadiul lucrărilor.
Potrivit acestuia, lângă Cluj-Napoca, ”constructorul român UMB a început în forţă mobilizarea pe cei 30 de km de autostradă dintre Nădăşelu şi Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei”.
”Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de şantier, drumurile de acces, marcarea şantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile şi vom obţine toate autorizaţiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a mai scris Cosma, potrivit News.ro.
De asemenea, acesta a precizat că, pe şantierul de aproape 10 km dintre Ungheni şi Târgu Mureş al Autostrăzii Transilvania, constructorul a ajuns la aproximativ 35% stadiu fizic, la 6 luni de la debutul lucrărilor.
”Zilele trecute, grinzile de beton au început să fie ridicate pe primele structuri şi vor continua şi în următoarele săptămâni. Cea mai mare parte a reţelelor de utilităţi au fost relocate. Suntem extrem de optimişti că, până la finalul anului, vom circula pe acest sector de autostradă”, a mai afirmat secretarul de stat.
În plus, Cosma a explicat că tronsonul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda a ajuns la 85% stadiu fizic, constructorul executând lucrări la viaductul peste calea ferată de la Teiuş, nodul rutier Teiuş, precum şi la terasamente, şanţuri betonate sau taluzări pe întreg proiectul.
”Acesta şi-a asumat că va finaliza lucrarea în această vară. Nu suntem mulţumiţi de modul în care s-a derulat proiectul ce a fost contractat tocmai în anul 2014. Vom monitoriza în continuare extrem de serios mobilizarea antreprenorului”, a mai transmis Horaţiu Cosma.
La rândul său, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că aceste vizite se fac pentru a verifica stadiul lucrărilor.
”Ne asigurăm că proiectele de infrastructură sunt pe drumul cel bun”, a declarat Drulă.