Se intorc panselutele in sectorul 3. Robert Negoita vrea sa dea o suma colosala pe flori care rezista cel mult doi ani

Ultima actualizare: 27-02-2017 02:45

Primaria Sectorului 3 vrea sa dea 350 de milioane de lei ca sa cumpere flori interzise anul trecut de Consiliul general pentru reamenajarea spatiilor verzi.

Practic s-ar repeta neregulile sesizate de Curtea de Conturi care a stabilit ca autoritatile din primarii cheltuiesc banii publici in nestire pe flori cumparate la preturi umflate si de 14 ori.

Ca sa taie din costuri, Consiliul General a decis sa fie plantati arbusti, flori perene si gazon care rezista mai mult. Insa, Primaria Sectorului 3 organizeaza o licitatie pentru panselute. Pana acum, reprezentantii ei nu au comentat situatia.

Odata cu venirea primaverii, pe Bulevardul Unirii din centrul Capitalei ar putea fi plantate panselute si petunii, flori care nu rezista mai mult de doua sezoane. Initiativa apartine primariei sectorului 3 si vine la un an dupa ce Primaria Capitalei a hotarat sa fie schimbate florile sezoniere cu plantele perene.

Primaria sectorului 3 organizeaza o licitatie prin care vrea sa cumpere milioane de plante, unele dintre ele anuale: precum petuniile, begoniile si banutzii, altele binanuale: panselutele si cateva perene.

Numai ca, in urma cu un an, o hotarare a consiliului primariei generale, valabil si pentru cele 6 sectoare, stabilea ca:

Hotararea consiliului general al Municipiului Bucuresti, 26 ian.2016: Art. 1(1) - Pe suprafata scuarurilor, a fasiilor plantate si a gradinilor/parcurilor publice (…) se vor planta, cu preponderenta, plante perene, vegetatie lemnoasa compusa din arbori si arbusti, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau inlocuitor de gazon"

Decizia a venit dupa ce Curtea de Conturi descoperise ca in ultimii sapte ani, autoritatile au cheltuit din banii publici, 600 de milioane de euro, pentru flori de 20 de ori mai scumpe, decat ar fi fost normal.

Ordinul ar fi trebuit respectat si de Robert Negoita, primarul sectorului 3. Insa acesta a anuntat public ca vrea sa cumperea plante anuale si bianuale. Am incercat sa lamurim initiativa, dar nu l-am gasit pe edil la priamrie.

Insa nici un director si nici un reprezentant al primariei nu erau vineri la munca. Am aflat din presa ca Robert Negoita este in concediu in Peru.

Primaria Sectorului 3 vrea sa planteze cea mai mare parte a plantelor pentru care organizaeaza licitatia in parcul Pantelimon si pe 6 bulevarde. Florile vor costa in total 350 de milioane de lei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO