"Cineva trebuie sa plateasca." Parintii fetitei moarta de rabie cauta vinovati

Ultima actualizare: 17-09-2012 05:37

Mama fetitei ii acuza de neglijenta pe medicii Spitalului de Urgenta, pentru ca, spune ea, cei care au consultat-o pe Denisa imediat dupa ce a fost atacata de un caine, nu i-au facut serul impotriva turbarii.

Intre timp, zeci de oameni din sat, care au intrat in contact cu cea mica, primesc tratament. Invata cu totii din aceasta tragedie ca un accident aparent banal se poate incheia in cel mai rau mod cu putinta.

Sfasiati de durere, partintii fetitei frumoase ca un inger cer ca vinovatii sa fie pedepsiti.

Acum doua luni, Denisa a fost muscata de un caine si, desi a fost dusa la spital, niciun medic nu i-ar fi spus clar mamei ca trebuie facut un vaccin anti-rabic.

Cei de Spitalul de Urgenta din Bacau refuza deocamdata sa vina cu explicatii in aces caz revoltator.

Desi ar fi momentul, daca mama copilei spune adevarul atunci cand sustine ca la urgenta i s-ar fi facut ranitei doar un anti-tetanos, iar de la oftalmologie a primit numai asigurarea ca Denisa nu si-a pierdut vederea.

Consultatia ar fi avut loc in oras, la un cabinet privat, pentru ca in spital nu era niciun specialist de garda. Mama si fetita au fost duse acolo chiar de o ambulanta.

Oftalmologul a tratat rana fetitei de la ochi si nimic mai mult. De la el, Denisa si mama sa n-au mai ajuns inapoi la Urgente.

Orice om muscat de un animal trebuie sa se se spele rapid cu apa si sapun. Apoi se prezinta la urgente. De aici este indrumat la un medic specializat in boli infectioase, pentru tratament antirabic.

Daca animalul nu este suspect, pacientul poate fi observat zece zile pana la vaccinare. Daca animalul nu are stapan, in cel mult 72 de ore se administreaza serul.

Transmiterea rabiei de la om la om, spun specialistii, se face doar daca sangele sau saliva persoanei infectate intra in contact cu sangele celei sanatose. Se intampla rar, dar riscul exista.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO