Se cauta un nou procuror general al Romaniei, dupa demisia lui Tiberiu Nitu. Care sunt criteriile

17-02-2016 14:12

lege, tribunal, Romania

Se cauta un nou sef al Parchetului, dupa ce fostul ocupant al functiei a demisionat si a fost pus sub invinuire de DNA.

Ministerul Justitiei (MJ) anunta ca a lansat miercuri procedura de recrutare a unui nou procuror general al Romaniei, functie ramasa vacanta ca urmare a demisiei lui Tiberiu Nitu pe 3 februarie.

"Doresc sa incurajez procurorii sa participe intr-un numar cat mai mare la aceasta procedura de selectie in vederea propunerii pentru numirea in cea mai inalta functie in Ministerul Public si ii asigur pe toti cei care prin rezultatele lor au dovedit integritate si impartialitate, precum si un inalt nivel de profesionalism ca vor avea sanse egale", a transmis ministrul Justitiei, Raluca Pruna, potrivit unui comunicat al MJ transmis miercuri AGERPRES.

MJ a publicat criteriile avute in vedere pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si calendarul estimativ al procedurii.

Conform dispozitiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se face de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO