Scuza DJ-ilor care au lansat un cantec denigrator la adresa romanilor pe un post de radio italian

Ultima actualizare: 05-11-2012 04:33

Gazdele emisiunii radiofonice din Italia, in cadrul careia a fost lansat un cantec denigrator la adresa romanilor, reactioneaza. DJ-ii sustin ca au facut o gluma nevinovata, mai ales ca si noi am spus despre peninsulari ca sunt macaronari.

Raspunsul vine dupa ce marti "Federatia asociatiilor de romani din Europa" a cerut sanctionarea conducerii radioului si a producatorilor emisiunii.

"Eu zic asa, inainte sa va enervati, documentati-va si incercati sa intelegeti. E o gluma, un pamflet, asa cum facem si glume cu homosexuali sau ii luam peste picior pe negrii americani. Si romanilor li s-a intamplat sa faca ironii pe seama italienilor... pizza, mafia, mandoline... dar nu suntem toti asa. Se numeste satira, nimic mai mult. Nu e rasism, nu vreau sa jignesc pe nimeni", asa si-au cerut scuze italienii, dupa ce cantecul lansat de ei a facut furori pe Internet.

Un ONG care militeaza pentru drepturile imigrantilor romani, in special din Spania si Italia, i-a reclamat imediat la Biroul de discriminare rasiala din cadrul guvernului italian si la Agentia Uniunii Europene pentru dreturile omului.

Iata cum suna melodia:

"Vin dintr-o familie rau famata,
De mic o luam pe spinare
Chiar daca nu am o casa,
Eu umblu cu papucii mei rupti,
Asta nu e casa mea, eu vin din Romania, pentru a vinde marfa".

Sau: "Iau cutitul, fac un macel
Imi iau familia, fug in Sicilia
Iau ciocanul, sparg usa, si scap de politie."

Si francezii au glumit cu sarcasm pe seama noastra, in emisiuni de pamflet. Insa doar ei au ras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO