Unde își pot lăsa părinții copiii vara. Bonele și-au mărit tariful
În timp ce copiii sunt fericiţi, vacanţa nu le aduce la fel de multă bucurie şi părinţilor, care realizează că pentru orice activitate educativă sau distractivă au de plătit sume mari.
Cei care nu au bunici trebuie să apeleze la bone costisitoare. O altă variantă ar fi şcolile de vară, însă şi acestea costă mult, iar locurile sunt limitate.
În perioada verii, bonele vor mai mulţi bani pentru că şi cererea este mare. În Cluj, de exemplu, de la 15 lei pe oră primesc 25.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Adela Popovici, administrator firma de recrutare bone: „Solicitări din partea părinţilor au fost în jur de 200, undeva la 100 reuşim să finalizăm pe an."
Paula din Bistriţa îşi creşte singură copilul în vârstă de 2 ani. Cum o bonă i s-a părut prea scumpă, singurele opţiuni rămân grădiniţele private sau centrele de zi.
Paula Pavel, mamă: „În momentul de faţă suntem chiar la limită, o să fie băgat la grădiniţă privată pe timpul verii pentru că bonele nu stau, îşi găsesc de muncă sau pleacă, nu sunt stabile."
Ceva mai relaxaţi sunt părinţii care şi-au înscris din timp copiii la cluburi de vacanţă sau la şcoli de vară. Pentru 30 de lei pe zi, cei mici sunt supravegheaţi toată ziua, învaţă limbi străine şi se joacă.
Bianca Ușurelu, psihopedagog: „De la 8 dimineaţa până la ora 18.00 - timp în care copiii fac diferite activităţi, au ora de odihnă, ora de masă, ore de joacă."
Dan Ileană, organizator școală de vară: „Aici facem cu ei de toate, îi ducem la fermă, ne jucăm."
Mamă: „Dacă nu îl aduceam aici, trebuia să îl iau cu mine la serviciu şi la semniarii. Nu am cu cine să îl las. Oricum, el este foarte încântat de ce fac aici, iar preţul e accesibil."
În Timişoara, părinţii plătesc 380 de lei pe săptămână, la o şcoală de fitness, iar fetiţele şi băieţii au cursuri de înot, karate, dans. La prânz primesc o masă caldă, după care dorm.
Camelia Antal, antrenor: „A fost gândit pornind de la ideea că e bine ca un copil, până la vârsta pubertăţii să aibă de ales, să încerce mai multe sporturi. Aşa aflăm ce i se potriveşte cel mai bine."
Severin Irimia, antrenor: „Îi lăsăm să se joace în primul rând pentru copii şi. după aceea, să îi trecem şi printr-un antrenament cât de cât mai intens. Exerciţii cu greutatea corporală, genoflexiuni, sărituri pe cutii. "
Aici sunt acceptaţi copii care au între 7 şi 12 ani.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!