Scandalul implanturilor cu silicon le da frisoane catorva fotomodele de la noi. Despre cine e vorba
Multe dintre ele au platit o mica avere pentru un decolteu apetisant. Acum au dat fuga la doctor ori s-au programat pentru un control ca sa fie sigure ca nu vor avea probleme.
Proaspat intrata in randul vedetelor 'tunate", modelul Laurette a tremurat ca frunza cand a aflat despre scandalul implanturilor mamare fabricate in Franta. Este vorba de acele proteze mamare umplute cu silicon industrial care se pot sparge usor.
Si Andreea Tonciu se teme, chiar daca nu a avut in cei 6 ani trecuti de la operatie nici cel mai mic disconfort. Nu isi aminteste ce tip de implanturi are, dar stie ca moftul a costat-o cateva mii de euro. In toti acesti ani a ocolit cabinetul medicului estetician. Acum insa este decisa sa merga la un control.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Isteria mondiala in jurul protezelor mamare produse de firma Poly Implant Protese s-a declansat dupa ce pungile cu silicon industrial au inceput sa se sparga.
Scandalul a culminat cu imbolnavirea de cancer a 20 de femei in Franta. Una dintre ele a murit. Fireste, de atunci pacientele de pretutindeni, inclusiv din Romania, se intreaba ingrijorate ce fel de implanturi au platit.
Mesajul din partea doctorilor nu este nici el unul de incurajare.
"Chiar daca nu au silicon de acel tip, ar trebui sa merga la control. Pe piata noastra exista silicon chiar si mai prost ca ala", spune George Ciolacov, chirurg estetician.
Implanturile PIP au patruns fara restrictii in Romania dupa 2007 pentru ca aveau marcajul CE, adica avizul autoritatilor europene competente.
In total, implanturile mamare au fost vandute in 65 de tari si peste 300.000 de femei le poarta. Acum un an aceste silicoane au fost interzise. Ele nu se mai fabrica si nu ar mai trebui folosite nici la implanturi in chirurgia estetica.