Ancheta la spitalul din Craiova, dupa ce sase pacienti au fost infectati cu o bacterie ucigasa. "Ne este frica"

Ultima actualizare: 08-10-2016 07:05

Prezenta bacteriilor periculoase in spitalele de stat devine din pacate o realitate crunta.

Directia de Sanatate Publica face o ancheta, dupa ce in urma cu doua luni si in sectia de Terapie Intensiva au fost descoperite 4 bacterii periculoase.

La Spitalul Judetean Craiova 6 pacienti internati la neurologie au fost infectati cu Clostridium Dificile - o bacterie care poate duce la deces in cazul bolnavilor care sufera si de alte afectiuni.

La sfarsitul lunii trecute, 6 pacienti internati la neurologie au acuzat dureri puternice de stomac. In urma analizelor au fost depistati cu Clostridium Dificile - o bacterie extrem de periculoasa care, in combinatie cu alte afectiuni, poate cauza chiar decesul. Directia de Sanatate Publica a dispus mutarea pacientilor in alte rezerve pentru dezinfectie si a luat probe.

Directia de Sanatate Publica a luat probe din sectie, pentru verificari, si a deschis o ancheta. Sa ne amintim ca in august, o alta sectie - ATI - a aceluiasi spital a fost inchisa pentru dezinfectie, dupa ce si acolo au fost descoperite bacterii periculoase.

La sfarsitul lunii septembrie cei 6 pacienti internati la neurologie au acuzat dureri puternice de stomac.

In urma analizelor ei au fost depistati pozitiv cu Clostridium Dificile - o bacterie nosocomiala extrem de periculoasa, care in combinatie cu alte afectiuni poate cauza moartea. Directia de Sanatate Publica a inceput acum un control.

Stefan Popescu, purtator de cuvant DSP Dolj: "Colegii de la supraveghere au fost deja marti, iar miercuri sunt in sectie colegi de la inspectie sanitara. In momentul in care vor finaliza controlul il vom face public."

Reporter: "Cat de periculoasa este aceasta bacterie?"

Stefan Popescu, purtator de cuvant DSP Dolj: "Este periculoasa pentru persoanele in varsta, imunodeprimate, persoane care se afla sub tratament indelungat cu antibiotice."

Bogdan Fanuta, director Spitalul Judetean din Craiova: "Se stie care sunt medicamentele care favorizeaza si care sunt bolile care favorizeaza infectia cu clostridium dificile.

Din punctul nostru de vedere aceste infectii cu clostridile in general, atata timp cat reactioneaza la tratament si exista tratamentul in spital, si se pot diagnostic in spital pot fi tinute sub control."

In spital pacientii stau cu frica in san si se roaga sa nu plece acasa mai bolnavi decat au venit.

Pacient, despre bacterie: "Nu am auzit de ea inca, dar gongi sunt destule …din cauza bacteriei s-ar putea sa ne imbolnavim de la ea"

Pacient: "Am auzit de bacterie…si imi este frica."

Reporter: "Si, ce faceti?"

Pacient: "Pastram igiena corporala cum trebuie."

In august in sectia de terapie intensiva a aceluiasi spital au fost descoperite 4 bacterii periculoase. Sectia a fost atunci inchisa pentru 10 zile pentru dezinfectie dupa ce familia unei paciente a reclamat faptul ca tanara a murit din cauza unei infectii intraspitalicesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO