Ancheta in cazul retelei de la Bagdasar Arseni, care ar fi mana in mana cu firmele de pompe funebre. Caz similar la Obregia

Dată publicare: 05-10-2016 18:14
Dată actualizare: 08-10-2016 07:05


Politistii de la Investigatii Criminale Sector 4 s-au sesizat in cazul pacientei de la Spitalul "Bagdasar Arseni", a carei familie a fost anuntata ca femeia a murit cand de fapt traia!

Cel care a dat vestea mortii este angajatul unei firme de pompe funebre si nu cineva de la spital, asa cum cere procedura. Anchetatorii vor sa afle cum a fost posibil ca numarul de telefon al rudelor sa ajunga la un strain si daca personalul din spital le da informatii contracost firmelor de pompe funebre. Strigator la cer este faptul ca miercuri la spitalul vecin - "Alexandru Obregia" - situatia s-a repetat in cazul altei familii.

Acest domn a venit la Morga Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia" sa ridice cadavrul bunicului sau. La sase dimineata a primit vestea mortii de la personalul medical din sectia Neurologie, unde barbatul fusese internat. Insa doua ore mai tarziu a fost suntat de reprezentantul unei firme de pompe funebre.

Viorel Caldararu, ginerele barbatului: "Au zis ca sunt de la pompe funebre si ca ne pot oferi toate serviciile. Nu trebuie sa umbram noi dupa acte, se ocupa ei de tot. La transport ne-au cerut 500 de lei, transport cu masina mortuara."

Reporter: "De unde aveau numarul dvs. de telefon?"
Viorel Caldararu, ginerele barbatului: "Cred ca din fisa spitalului, din alta parte nu aveau de unde! Eu nu am dat numarul nimanui."
Reporter: "Cum e posibil de la spital, de pe sectie, numarul dvs. sa ajunga la cineva de la pompe funebre?"
Viorel Caldararu: "Va dati seama ca sunt mana in mana."

Situatia seamana cu cea de la Spitalul "Bagdasar Arseni", vecin cu Obregia. Singura diferenta o reprezinta faptul ca pacientul decedase. In cazul de la "Bagdasar Arseni", cand rudele au primit vestea mortii, femeia traia, iar telefonul a fost dat de reprezentantul unei firme de pompe funebre. Inca nu s-a aflat cine a furnizat informatia celor de la servicii funerare insa reteaua functioneaza foarte bine, iar agentii de paza dezvaluie maniera in care se desfasoara lucrurile in spital. Conform lor, cei de la firma de pompe funebre iau mortii direct din sectie.

Agent de paza: "Ei au doua masini, dubite cu care cara…"
Reporter: "Ziceti de firma?"
Agent de paza: "Firma, da! Ii ia de aici pe usa aceea, pe acolo ii scoate! Au venit astazi de doua ori. S-au echipat, au venit cu sacii, au venit cu tot si au iesit din ATI. Ce-ai patit? S-a razgandit. N-a mai murit!"

Pare cinic, insa agentul de paza face referire concreta la cazul femeii internata la Bagdasar Arseni.

Sorin Ciornea, ginerele femeii: "Practic, ce se intampla: brancardierii urmaresc persoanele care sunt pe moarte, cer informatii de la asistente si apoi iau numarul din foi si il dau mai departe celor de la Pompe Funebre."

Politistii fac cercetari pentru a stabili cum functioneaza aceasta retea a celor care profita de pe urma mortilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO