Șase oameni au murit luni, iar alți doi s-au ales cu răni grave, după accidente similare, petrecute în Sibiu și Argeș. În ambele cazuri, șoferii nu au adaptat viteza la condițiile grele de trafic și s-au izbit de vehicule de mare tonaj.

 

Cinci bărbați care se întorceau acasă, din Italia, au fost victimele unui accident petrecut pe Autostrada 1, în județul Sibiu.

Trei dintre ei au murit, iar doi - în vârstă de 17 și 20 de ani - sunt răniți. Șoferul a izbit un utilaj de deszăpezire, aflat pe banda de rezervă.

Deși este clar că se alunecă pe șosea la viteze neadaptate, polițiștii nu exclud posibilitatea ca șoferul să fi obosit și să fi acroșat utilajul din neatenție.

Impactul a fost atât de violent, încât bucăți din mașină și bagaje s-au risipit pe câteva sute de metri. Doar tinerii aflați pe bancheta din spate au scapăt cu viață.

Sublocotenent Andrei Cernat, ISU Miercurea Sibiului: ”3 victime sunt decedate, 2 victime erau conștiente cu multiple traumatisme, au fost transportate la spital".

Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt Spitalul Municipal Sibiu: "Pacientul de 17 ani a fost diagnosticat cu multiple fracturi costale, este stabil și conștient. Celălalt pacient de 20 de ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio facial și multiple fracturi, va rămâne internat în cadrul spitalului la secția de ortopedie".

 

TIR cu 100 de butelii de oxigen, prăbușit în râpă

 

O altă tragedie s-a întâmplat în Argeș, pe șoseaua ce leagă Pitești și Râmnicu Vâlcea.

Un autoturism cu volanul pe dreapta, înmatriculat în Anglia și condus de un tânăr de 29 de ani, a intrat în depășire pe o porțiune de șosea cu două benzi.

A derapat din cauza vitezei și a carosabilului umed și a ajuns pe contrasens, în fața unui TIR încărcat cu 100 de butelii de oxigen.

Angajat ISU: ”La fața locului este un autocamion plin cu butelii de oxigen, căzut în râpă la aproximativ 30 de metri, un autoturism BMW cu 3 victime".

Un bărbat de 50 de ani, din Dâmbovița, aflat pe locul din stânga, lângă șofer, a fost scos mort dintre fiare, iar șoferul de 29 de ani și un pasager de 24 de ani s-au stins câteva ore mai târziu, la spital.

La fața locului a fost mare pericol de explozie: mai multe butelii de oxigen s-au fisurat. Și traficul s-a gâtuit, în zonă, iar vreme de trei ore s-a circulat pe rute ocolitoare.