Cozi interminabile în prima zi de încasare a taxelor locale, la Timișoara. Se poate plăti şi online

Ultima actualizare: 11-01-2021 18:06

Prima zi de încasare a taxelor locale în Timișoara a adus și tradiționalele cozi la ghișee. Zeci de oameni s-au pus la rând cu noaptea în cap.

Cei mai mulți dintre ei au fost vârstnici, obișnuiți să își achite datoriile la bugetul local încă de la începutul anului pentru a obține și o reducere. Autoritățile îi îndeamnă să încerce, totuși, să facă plata online.

Funcționarii Direcției Fiscale Timișoara s-au întors de luni la casierii pentru a încasa impozitele locale. Doar două din șase ghișee funcționează. Se lucrează în trei schimburi, evident, din cauza pandemiei. Pentru a respecta condițiile impuse de autorități, în clădire nu pot intra foarte mulți oameni.

Reporter: „De ce ați ales să veniți în prima zi să plătiți taxele și impozitele?”

Femeie: „Ca să scap de o grijă.”

Reporter: „Pe internet nu puteați să faceți asta?”

Femeie: „Nu am plătit niciodată"

Adrian Bodo, director executiv Direcția Fiscală Municipiul Timișoara: „Sigur că ei pot să meargă și la oficiile poștale, avem 15 oficii cu care colaborăm și pot să platească numerar, pot să plătească utilizând calculatorul chiar și telefonul mobil în plata online. Important este să obții ușer și parolă, lucru pe care îl poți face de acasă fară să te deplasezi dacă intri pe pagina direcției fiscale”.

Cei care își plătesc impozitele integral, până pe 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%. 2021 aduce și pentru timișorenii care reabilitează clădiri istorice din fonduri proprii o scutire de la plată pentru următorii cinci ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO