Sărbătorile pascale în Mărginimea Sibiului oferă oaspeților o alternativă la agitația din zonele mult prea turistice
Sărbătorile pascale în Mărginimea Sibiului oferă oaspeților o alternativă la agitația din zonele mult prea turistice. La Sibiel, vremea a fost una cum nu se poate mai perfectă, așa că turiștii au fost poftiți să descopere zgomotul pădurii.
Acest concept prinde teren și la noi, iar oamenii învață să se bucure de drumeții și de ceea ce văd în jur. După plimbarea prin păduri, a urmat un prânz tihnit, inspirat tot din primăvara de afară.
Câțiva turiști au preferat să petreacă câteva ore bune în pădure unde au învățat cum se pot relaxa într-un astfel de mediu, cum să asculte liniștea din jur și cum să lase grijile cotidiene deoparte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După ce au descoperit macrișul proaspăt, a urmat un popas într-o mică poiană unde oamenii s-au bucurat de soare și verdele din jur.
Cosmin Stoica, ghid: „Are un aspect pozitiv să zic faptul că lumea vede mult mai pozitiv lucrurile, oglindindu-se natura în fiecare persoană. Puteam să ieșim mult mai ușor din confortul locuinței și să descoperim natura.”
Turist: „Găsim această ieșire revigorantă, parcă renaștem, atmosfera de aici te împrospătează.”
Turist: „E bine atât pentru corp, cât și pentru minte! Ne place!”
Turist: „Renunți la gălăgia orașului și să te regtragi în natură, să te regenerezi și să fii în comuniune cu tine însuți, cu natura, e o modalitate de a te apropia și de Dumnezeu.”
La întoarcere, după mai bine de un ceas, oaspeții sunt așteptați la prânz. Ciorba de lobodă și puiul cu sos de salvie și pătrunjel au picat cum nu se paote mai bine.
David Vlădășcău, chef: „Am făcut un meniu cu salvie. Aceasta simbolizează parte de integrare, de iertare. Întorcându-ne la partea gastronomică, acestă salvie se combină foarte bine cu peștele și foarte bine cu puiul.”
Tânără: „E un mod bun de a te relaxa în toiul stresului sărbătorilor, reuniunilor de familie, e mai bine să fii mai liniștit.”
Întregul meniu din aceste zile este inspirat din renașterea naturii și din primăvara care vine cu gusturi și miresme noi: muguri florali, salată, urzici și ridichi proaspete. Un astfel de pachet turistic unde relaxarea primează costă aproximativ 1.000 de euro. Următoarele zile vor fi la fel de pline cu experiențe în care sunt combinate drumețiile, descoperirea micului sat și a altor delicii gastronomice de sezon.