Mii de turiști își petrec sărbătorile de Paște pe litoral. Și au ales bine. Stațiunile sunt aerisite, iar soarele a strălucit întreaga zi, așa că unii au făcut chiar prima plajă pe anul acesta.

Au fost câțiva care au testat și apa, însă numai până la genunchi.

Cei care au venit pe litoral de Paște au mare noroc. Vremea este bună, soarele a strălucit încă de la primele ore ale dimineții, iar mercurul din termometre a atins 20 de grade. Plaja din Mamaia a prins viață devreme.

Reporter: Cum vi se pare vremea?

Turist:Foarte schimbătoare, când plouă, când e înnorat. Azi e prima zi când am prins puțîn soare.

Reporter: Văd că stați la plajă.

Turist: Da, e plăcut, înghețăm un pic da merge.

Turist:Ne jucăm cu un freesbee, că e vremea asta frumoasă, să profităm cât mai mult.

Reporter: Stați și la soare, nu vă e frig?

Turist:Nu, e foarte cald, doar că bate puțin briza.”

Reporter:
Cât stați la mare?

Copil:Păi plecăm luni, adică aproape vreo 5 zile.

Reporter: Ce ți-ai propus să faci zilele astea la mare?

Copil: Clar o să mă joc și vreau să mă bag în apă, acum sunt și valurile astea.

Reporter: Nu e rece apa mării?

Copil:Ba da, dar merită să te bagi până la picioare.

În tot acest timp, bisericile au fost gătite pentru sărbătoarea Învierii. Au fost curățate icoanele, după care au fost împodobite cu flori și s-a pregătit Altarul.

Maria Crucearu:Astăzi am deschis biserica dimineață, am primit Pască, prescurile, se face curățenie, părinții au spovedit, au împărtășit, cam atâta, ne pregătim pentru Paște.

Enoriaș:Am vrut să îl împărtășesc pe cel mic și să îl cresc în spiritul tradițiilor creștin ortodoxe. Am întâmpinat puțină rezistență din partea lui, dar a cooperat într-un final.

Enoriaș: Am venit să îl împărtășesc pe băiețel, venim foarte des la biserică, dar astăzi nu am reușit să ajungem mai devreme de atât.

La Constanța, Lumina Sfântă va fi purtată și pe mare de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Ambarcațiunea pe care se va afla acesta va acosta în Portul Tomis. De acolo credincioșii vor pleca în procesiune spre Catedrala „Sfinții Petru și Pavel” din Constanța, unde va fi oficiată slujba.