Șapte restaurante de lux din București ar fi obținut ilegal 1,5 mil. euro nerambursabili în timpul pandemiei
Șapte restaurante celebre din București ar fi obținut ilegal în timpul pandemiei fonduri nerambursabile de la stat, în valoare totală de un milion și jumătate de euro.
Unii patroni ar fi intrat în posesia banilor cu toate că nu aveau autorizație de funcționare pentru niciun local, în timp ce alții ar fi declarat că dețin mai multe restaurante ca să câștige pe nedrept bani mai mulți.
Însoțiți de un procuror, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au percheziționat prima dată două restaurante de lux de pe Șoseaua Nordului, din cele șapte vizate de anchetă. Anchetatorii au motive să creadă că patronii localurilor ar fi beneficiat ilegal anul trecut de granturi în valoare de sute de mii de euro care i-ar fi ajutat să se refacă financiar, după închiderea restaurantelor în timpul pandemiei.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Numai că, potrivit lor, unii dintre patroni ar fi cerut bani inclusiv pentru restaurantele pentru care nu aveau autorizație de funcționare, în timp ce alte societăți nu ar fi avut autorizații de funcționare pentru niciun punct de lucru.
Ce restaurante au fost verificate
Verificate au fost și un restaurant celebru de plăcinte, un local din centrul vechi al Capitalei, dar și un lanț de fast-food.
Prejudiciul total ajunge la un milion și jumătate de euro. Cercetați pentru neglijență sunt și angajații de la stat care au aprobat granturile, deși exista suspiciunea clară că niciun restaurant nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege.
Anchetatorii au descins la 15 adrese din București și din Ilfov, de unde au ridicat mai multe documente care urmează acum să fie verificate. Dar și aproximativ 50.000 de euro. Polițiștii vor să vadă dacă banii au fost sau nu obținuți ilegal și, în funcție de asta, zilele următoare vor avea loc și audieri.
Deocamdată dosarul este deschis in REM pentru obținerea ilegală de fonduri și neglijență în serviciu. Cu alte cuvinte, este cercetată fapta și nu este vizată o persoană anume. Până atunci, anchetatorii vor să vadă ce implicație a avut fiecare patron și dacă prejudiciul depășește un milion și jumătate de euro.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: fonduri, restaurante, fonduri nerambursabile,
Dată publicare:
14-09-2022 16:47