Santiere care "se desfasoara conform graficului". Imaginea marilor lucrari inghetate din Capitala

12-11-2013 19:49


Apropierea iernii nu ii sperie pe constructori care nu se grabesc sa incheie lucrarile la unele pasaje sau strazi din Capitala.

In loc sa traga tare pe ultima suta de metri, pe santiere domneste linistea in timp ce pe soferi ii apuca disperarea. "Se munceste, la foc automat, dar noaptea, nu ziua" - vine raspunsul oficialilor care promit ca termenele nu vor fi amanate.

Soseaua Pantelimon si Iancului sunt doua artere unde lucrarile bat pasul pe loc. Un utilaj colo, cativa muncitori care iau masa de pranz dincolo si alti colegi de-ai lor cu lopeti, care se invarteau pe langa un pom. Iata ce se intampla de pilda la ora 11 pe soseaua Pantelimon, unde pe o buna portiune de drum se circula doar pe un sens.

"De cati oameni ai nevoie ca sa cureti o fasie de pamant de pe Soseaua Pantelimon? De nu mai putin de 8. Astfel ne dam seama de ce pe 500 de metri nu mai vedem picior de muncitor. Singurii care nu inteleg ecuatia sunt soferii pentru care zona a devenit un adevarat cosmar", relateaza Ramona Pauleanu, corespondent ProTV.

"E o bataie de joc, nu se mai poate asa", spune un martor.

Soferii sunt si mai furiosi cand vad ca nimeni nu munceste de vreo 2 saptamani. Dar constructorul sustine ca "lucrarile nu au fost nicidecum abandonate. Pe acest sector de drum nu s-a mai lucrat 14 zile pentru ca aceasta perioada este necesara pentru atingerea rezistentelor caracteristice ale betonului. Lucrarile de reasfaltare se reiau de maine dimineata."

Sau mai bine zis, de miercuri seara puncteaza oficialii de la primaria Capitalei care explica de ce pe santiere domneste linistea.

"Lucrarile se desfasoara mai ales pe timpul noptii pentru a nu perturba prea mult traficul. Totul decurge conform planurilor", a explicat Madalin Dumitru, director de Infrastructuri la Primaria Capitalei.

"In Pasajul Muncii singura care lipseste este, ironic, tocmai munca. In ciuda faptului ca tot lucram la acest pasaj de 3 ani de zile ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca vine iarna. Pe acest sens sunt in acest moment 2 muncitori", relateaza Ramona Pauleanu, corespondent ProTV.

Si in acest caz, constructorul precizeaza ca "lucrarile se desfasoara conform graficului de executie aprobat".

Vestea proasta pentru soferi este ca lucrarile de pe Iancului, Pantelimon si Muncii vor mai deranja traficul inca cel putin 1 an. Iar pe unele strazi din Capitala marcajele rutiere au fost trasate abia acum, in prag de iarna si le vor trebui refacute probabil la primavara.

VIDEO PROTVPLUS.RO