Românul care şi-a pierdut copiii şi părinţii în accidentul din Italia, trimis după gratii

Ultima actualizare: 07-06-2020 15:34

Românul care se afla la volan în momentul tragicului accident de pe A1 din Italia este închis în acest moment, fiind acuzat de omor din culpă. 

Potrivit Arezzo Notizie, românul, care şi-a pierdut în accident atât părinţii cât şi doi dintre copii, este după gratii, în arestul preventiv din Arezzo. El ar putea fi eliberat abia luni, când va ajunge în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi.

Conform presei italiene, procurorii îl acuză pe român de multiplu omor din culpă. Acuzarea susţine că bărbatul a adormit la volan, deoarece conducea de prea multe ore, şi a intrat într-un camion staţionat pe banda de urgenţă pe autostrada A1 din Italia.

 

Ce a declarat românul care se afla la volan

 

Românul a declarat doar că vrea să iasă din arest ca să-şi poată plânge părinţii şi copiii morţi în accidentul cumplit, potrivit avocatului său. Omul nu are domiciliu fix în Italia, unde abia ajunsese, mergând la muncă în Napoli.

Între timp, atât soţia şi al treilea copil, cât şi fratele lui - care se afla într-o altă maşină implicată în accident - sunt la spital. Femeia este în stare gravă, potrivit presei italiene.

 

Cum a avut loc accidentul în care au murit 4 români

 

Impactul a fost surprins de camerele se supraveghere din zonă şi se vede cum mașina iese de pe banda întâi, intră pe banda de urgenţă şi loveşte un camion care era oprit. Apoi a ricoșat și a lovit un alt autoturism înmatriculat în Italia.

Patru persoane au murit, doi copii de 10 ani, respectiv 10 luni, şi bunicii acestora paterni.

În maşină condusă de tatăl copiilor se aflau opt persoane, 4 adulţi şi 4 copii. Trei dintre acestea au ajuns la spital, în stare gravă: o fetiţă de 10 luni, sora geamănă a celei decedate, mama copiilor, şi un băiat de 13 ani, fratele mai mic al şoferului. Acesta din urmă, în vârstă de 30 ani, nu a suferit răni grave şi nici nu a fost dus la spital.

Şoferul ar fi explicat poliţiştilor ca a adormit la volan. El plecase miercuri din ţară pentru a munci în Italia.

 

De unde veneau românii implicaţi în accidentul din Italia

 

Primăria din localitatea de unde venea familia, Reteag (judeţul BIstriţa-Năsăud), aşteaptă acum un raport de la autorităţile din Italia şi apoi se va întruni consiliul local pentru a vedea cum vor putea fi ajutaţi pentru repatriere.

Cei din comună vor să pună mâna de la mână, ca să ajute familia să îşi aducă morţii acasă.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO