Papa Francisc le cere italienilor să nu se grăbească să sărbătorească victoria împotriva coronavirusului: ”Aveți grijă!”

Ultima actualizare: 07-06-2020 15:05
Papa Francisc le cere italienilor să nu se grăbească să sărbătorească victoria împotriva coronavirusului: ”Aveți grijă!”
Getty

Papa Francisc i-a avertizat duminică pe italieni să nu lase garda jos împotriva coronavirusului, acum că rata contagierilor a scăzut, şi le-a cerut să respecte regulile impuse de guvern în privinţa păstrării distanţei şi a purtatului măştii.

 

Papa Francisc, care s-a adresat unei mulţimi de câteva sute de persoane strânse în piaţa St. Petru pentru binecuvântarea de duminică, a reacţionat la aplauzele care au izbucnit atunci când le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemiei.

”Aveţi grijă. Nu vă strigaţi victoria prea repede”, i-a avertizat suveranul pontif, abătându-se de la textul pregătit în avans.

 

Papa: ”Trebuie să respectăm regulile în continuare”

 

Aproape 34.000 de oameni au murit în Italia de coronavirus, statul european situându-se pe a patra poziţie în ceea ce priveşte numărul de decese de COVID-19 după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

”Trebuie să respectăm regulile în continuare. Slavă Domnului, ce-i mai greu este pe cale să treacă, dar numai dacă respectăm regulile stabilite de autorităţi”, a insistat papa Francisc, care a adăugat că nimeni nu trebuie să uite că boala continuă să facă multe victime în alte ţări.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO