Românul care a dat alertele false cu bombă, supărat pe guvernare. Mesajul său


Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 21:46
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 21:40
Categorie: Stiri actuale
Said ben Laden

Bărbatul arestat preventiv în cazul alertelor cu bombă a declarat la audieri că este nemulţumit de faptul că actuala guvernare nu oferă locuri de muncă stabile şi determină oamenii să muncească la negru, potrivit actelor din dosar.

"Fiind audiat în calitate de suspect, Popescu Constantin a declarat că recunoaşte toate faptele cercetate în cadrul prezentului dosar, în care are calitatea de suspect. Inculpatul susţine că regretă faptele, motivaţia săvârşirii acestora fiind 'nemulţumirea de actuala guvernare' care nu oferă locuri de muncă stabile, determinând oamenii să muncească 'la negru'", se arată în dosar, relatează Agerpres.

Bărbatul a spus că este conştient că în urma apelurilor efectuate "au fost alertate mai multe instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi că mai mulţi angajaţi ai acestor instituţii au fost mobilizaţi'.

În dosar se precizează că uneori bărbatul s-a recomandat chiar cu numele său atunci când apelat 112 şi a anunţat bombele, în vreme ce altădată a spus că este membru al Statului Islamic "DAESH" sau Said Ben Laden.

"În data de 20 decembrie 2018, lucrători de poliţie (...) au fost sesizaţi de ofiţerul de serviciu din cadrul IPJ Braşov cu privire la faptul că (...) a fost apelat de o persoană de sex masculin (...) care s-a recomandat ca fiind Sazd Alzarkaui şi care a comunicat că 'un avion WizzAir va sări în aer într-o oră pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă'' şi ulterior că 'un avion va sări în aer deasupra aeroportului Otopeni într-o oră şi 30 minute'. Ulterior, aceeaşi persoană a solicitat o ambulanţă în zona oraşului Rupea din Braşov, ocazie cu care apelantul a fost identificat ca fiind Popescu Constantin", se arată în dosar.

În cel mai recent caz de alarmare, cel din 29 ianuarie, Popescu s-a recomandat ca fiind Said Ben Laden şi a susţinut că 'în zona Gării de Nord şi în zona Aeroportului 'Henri Coandă' se află două recipiente cu gaz sarin care vor sări în aer'.

"Pentru prevenirea oricărei situaţii de risc, specialiştii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi ai Serviciului Român de Informaţii au realizat controlul pirotehnic în cele două locuri, constatând că ameninţarea nu se confirmă", preciza DIICOT.

În aceeaşi zi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, cu sprijinul SRI, l-au depistat pe apelant în zona centrală a municipiului Ploieşti.

Miercuri, Curtea de Apel Braşov a admis propunerea formulată de procurorii Serviciului Teritorial Braşov al DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

Sursa: Agerpres

A sunat la 112, a spus că este Said ben Laden şi a anunţat două bombe în București
VIDEO PROTVPLUS.RO