Românii de la sate au descoperit cumpărăturile online. Ce comandă cel mai des
Tot mai mulţi români din mediul rural descoperă cumpărăturile online spun, reprezentanții magazinelor de profil. Numărul lor a crescut cu aproape 40 la sută doar anul trecut.
Oamenii cumpără în mod special lucruri care să îi ajute în gospodărie: electrocasnice mici, dar şi cărţi. Şi asta, pentru că în sate nu există librării.
Georgiana din Săbăreni, judeţul Ilfov, a primit coletul cu hăinuţe pentru copil. Nu este la prima comandă online.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Georgiana: "Cumpăr foarte des pentru el. Suntem la ţară, ne este greu să ne deplasăm în oraş. Și pentru noi, diferite lucruri în casă, electrocasnice, haine".
Pe uliţa ei mai sunt şi alţi clienţi care fac cumpărături online cu ajutorul generaţiei tinere.
Localnic: "Am nepoţica, băiatul, care face."
Reporter: "Ce vă cumpără online?"
Localnic: "Un telefon."
Potrivit magazinelor online, numărul românilor din mediul rural care au dat cel puţin o comandă anul trecut a crescut cu aproape 40 la sută. În oraş, creşterea a fost de aproape 27 la sută.
Firmele de curierat şi-au extins aria de acoperire inclusiv în zona rurală, atraşi de pofta românilor de la sate de a face cumpărături online. De altfel, din cauza drumurilor destul de proaste, curierii intră mai greu în sate, astfel că un coş de cumpărături la ţară este mai mare decât un coş de cumpărături la oraş.
Curier: "Pe timpul ploios ne chinuim să intrăm cu maşina, de multe ori lăsăm maşina la drumul principal şi mergem pe jos"
În medie, un român de la oraş pune în coşul de comandă 2.5 obiecte, pe când la ţară coşul conţine 2.7 produse. Produsele sunt diferite, obiecte pentru gospodărie dar şi cărţi.
Adrian Dinu, director comercial: "Cumva suplinim lipsa librăriilor din toată ţara, în acest moment sunt judeţe întregi care nu au nici măcar o librărie"
Mihai Pătrașcu, Evomag: "Hidrofoare, maşini de tuns iarba. motocoase, motosape."
Dacă la oraş cumpărăturile online au început de pe calculator şi s-au mutat pe telefon, cei de la sate au sărit prima etapă.
Iulian Stanciu, CEO eMAG: "Oamenii care încep să aibă curaj şi încredere să cumpere online, majoritatea de pe telefon. Internetul la ţară a ajuns odată cu telefonul mobil".
Majoritatea clienţilor din zonele rurale au vârste între 18 şi 34 de ani, iar cele mai multe comenzi sunt din judeţele Timiş, Prahova şi Cluj.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!