Românii care au fugit la munte de dogoarea din oraș au găsit Brașovul plin ca la mare. Cât costă relaxarea
Toropiți de căldura din orașe, mulți s-au îndreptat către munte, cu gândul că vor fi doar ei sub brazi, la aer curat. Greșit!
Inclusiv în satele mai retrase, unde sunt și bazine cu apă termală, a fost extrem de aglomerat, iar la Brașov e plin ca la mare. Soarele arzător i-a împins pe mulți spre zonele cu apă.
”-Un pic de bronz, un pic de plajă, un pic de apă”.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
”- Apa cum e?
- Destul de ok, nu e nici caldă, nu-i nici rece”.
Alina Pucheanu, director complex acvatic: ”Toboganele exterioare, clar în perioada aceasta sunt cele mai căutate și de copii, și de adulți în aceeași măsură”.
Adulții care ajung într-un complex plătesc 95 pentru o zi întreagă, iar copiii 30.
Alții au dat piscinele clasice pe ochiurile de apă termală din locuri ceva mai retrase. Și au ieșit și mai ieftin, adică 25 de lei la Ideciu de Jos, în județul Mureș. Localitatea se află pe un munte de sare, iar autoritățile au profitat de numeroasele izvoare din zonă și au amenajat mai multe bazine.
Turist: ”Parcă te reînvii după ce faci baie toată ziua, e și peisaj frumos, și relief, e inima Ardealului asta”.
”Pentru buzunarul omului e destul de bun”
Turist: ”Mă bucur că am venit aici a doua zi, lume multă, veselie, am fost prin toate zonele și la mare, și la Ocna Mureș, peste tot e acceptabil”.
Turistă: ”Stăm câte jumătate de oră, mai ieșim, mai stăm la soare, mai bem bericică, mai mâncăm câte ceva, e super, super”.
Turistă: ”Prețurile sunt bune, noi am adus de acasă, numai intrare am plătit. Pentru buzunarul omului e destul de bun”.
Musafirii sunt atrași aici și de răcoarea pădurii. Și-au "adjudecat" un petic de iarbă, cât mai la umbră.
Turistă: ”Mergem jumătate de oră, venim, ne odihnim, ne uităm la tv, e mai ieftin și a început să îmi placă. Facem cunpărături, nu plătim parcarea, mergem de trei ori pe zi și ne ajunge pentru noi, la umbră stăm”.
În schimb, la poalele Tâmpei, în Brașov, este plin de rulote care vând tot soiul de mâncăruri în acest weekend. Printre clienți am dat de Adrian și Eliza.
”- Vegetarian wrap cu niște cartofi cu jalapeno și sos cheddar cred.
- Cum ai ales acest meniu?
- Urmează să mergem într-o mică drumeție la Canionul Șapte Scări și am zis să luăm ceva mai fresh. Am venit la Brașov de la București, așa ne-am adăpostit de căldură”.
”- Bună ziua! Doriți să comandați?
- Da.
- Spuneți, vă rog!
- Vreau una din aceasta cu lămâie și una irish”.
Vedeta într-o zi fierbinte ca aceasta a fost înghetața, care costat în jur de 30 de lei.
Valentin Ghiță, manager rulotă de înghețată: ”Avem meniul nostru clasic. Avem două cu ciocolată, două cu fructe și două cu alcool, plus încă 12 ingrediente pe care fiecare client și le poate mixa cum dorește”.
Vizitatorii mai au timp și duminică să încerce din multitudinea de preparate.