Românii au început să facă primele rezervări pentru sezonul estival. Care sunt ofertele momentului

18-02-2021 18:53


Românii prevăzători au început să facă primele rezervări pentru sezonul estival. În această perioadă există şi oferte așa că cei care vor să meargă în vacanță la mare sau la munte s-au grăbit să-și aleagă o vacanță.

Luna trecută de pildă, comenzile au depășit toate așteptările spun hotelierii care au camerele rezervate în proporție de 60 la sută.

La Rânca, peisajul este unul de iarnă, dar mulţi turişti se gândesc deja la vacanţa de vară şi au făcut deja rezervări.

Turist: "Sigur că revenim şi la vară şi la iarnă. Zona, condiţiile la pensiune, mâncarea, totul ok, preţuri destul de bune, e curăţenie".

Iulian Chirău, administrator de pensiune: "A fost o surpriză pentru că deja de peste 30 de zile au început rezervările pentru perioada de vară. Ne aşteptam la asta pentru că, la fel ca anul trecut, şi în acest an cred că foarte puţini români vor pleca în afară. Marea majoritatea vor rămâne în ţară şi o să avem plin în perioada de vară".

Proprietarii de pensiuni promit atracţii de tot felul.

Vasile Mitroiu, administrator domeniul schiabil Rânca: "Avem în centrul staţiunii un parc de aventură, mai este un parc de aventură la intrarea în staţiune, iar lângă parcul din centrul staţiunii avem un tubing de vară, cu colace unde copii se distrează".

Şi hotelierii din Băile Felix îşi aşteaptă oaspeţii. Asta după ce, anul trecut, din cauza pandemiei, operatorii în turismul balneo au avut pierderi între 40 şi 60%.

Dumitru Fechete, directorul unui complex balnear: "Cererea pentru perioada de vară este cu ceva mai mare decât în perioada similară a anului 2019. Pare-se că, sezonul de vară arată bine anul acesta".

Pe litoral, lista rezervărilor se măreşte în fiecare zi.

Camelia Ciurea, directorul unei agenţii de turism: "Rezervările sunt într-un trend ascendent ţinând cont şi de ofertele din această perioadă, reduceri între 15-20% dar ajung până la 60%. În staţiunea Mamaia sunt deja câteva hoteluri care au peste 60% grad de ocupare, valoarea medie a unei rezervări este de 2800 lei- 2900".

Experţii în turism susţin că vacanţele petrecute în ţară rămân opţiunea favorită a românilor. În comparaţie cu anul trecut, în aceeaşi perioadă, în 2021 s-au făcut cu 20% mai multe rezervări. Dar asta şi pentru că hotelierii au schimbat regulile jocului, oferă mult mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte condiţiile rezervărilor.

Răzvan Dobre, manager de hotel: "Adică să poată anula sau modifica rezervarea cu o perioadă mai scurtă, ceea ce nu era posibil anii trecuţi. Iar noi oferim această flexibilitate”.

Un sejur de 5-6 nopţi începe de la preţul de 300 de lei, spun reprezentanţii agenţiilor de turism de pe litoral.


VIDEO PROTVPLUS.RO