Românii au început să-și rezerve brazii de Crăciun. Care este cea mai populară specie

×
Codul embed a fost copiat

Chiar dacă noi încă de bucurăm de o toamnă blândă şi generoasă, prevăzătorii şi-au rezervat deja bradul pentru Crăciun.

ROMSILVA anunţă că va scoate la vânzare aproape 40.000 de pomi, care vor costa între 15 şi 400 de lei. Cei care visează însă, la un brad argintiu, ca în filme, vor da... mult mai mult.

Ocolul Silvic Valea Mare, din judeţul Dâmboviţa, are disponibili pentru vânzare 164 de brazi şi molizi. În funcţie de solicitările pe care le vor avea, angajaţii îi vor tăia sau îi vor aşeza în ghiveci.

Inginer Dorina Neagu, Ocolul Silvic Valea Mare: "Aici, el are 8-9 ani. Vă recomandăm să nu îl lăsăm aşa, să se usuce, să îl luăm cu bal de pământ, să cuprindă toate rădăcinile. Balul de pământ poate fi ori într-o plasă ori direct pus de aici într-un ghiveci mărişor. Şi bineînţeles că vor beneficia de el mulţi ani înainte."

Cei mai mulţi brazi vânduţi de Romsilva provin din judeţele Suceava, Ilfov şi Prahova.

Citește și
brazi
Despodobitul bradului a devenit în Germania un concurs distractiv
Ultimele cuvinte ale unor români dispăruți în inundațiile din Spania: „Sunaţi la 112, nu scăpăm din asta”

Adina Prodan, purtător de cuvânt Direcţia Silvică Dâmboviţa: "Romsilva are posibilitatea să recolteze 39.258 de pomi de Crăciun, din care 25938 din specia brad şi 13320 din specia molid. Preţurile diferă în funcţie de specie, dimensiuni, condiţii de livrare."

În această pepinieră din Chichiș, judeţul Covasna, 10% dintre pomi au fost rezervaţi încă din vară. Sunt disponibili peste 1000 de brazi argintii.

Daniel Szabo, director vânzări pepinieră: "Acum este un trend spre brazii argintii. Sunt foarte frumoşi, nu sunt pretenţioşi, vin livraţi la ghiveci. Preţurile pentru un brad altoit, de la foarte mic, 30-40 de centimetri înălţime - la 100 de lei, până la 2.000 de lei un exemplar la 2 metri, 2 metri 25."

Cei care aleg să îşi cumpere un brad în ghiveci din această pepinieră vor primi şi o garanie de prindere. Ceea ce înseamnă că iei bradul acasă, îl poţi planta în orice perioadă a anului, iar dacă până la prima înmugurire bradul se usucă, vei primi altul în loc.

 

Şi cum orice brad are nevoie de podoabe, acest atelier din Cluj seamănă deja cu cel al lui Moş Crăciun. Sute de mii de globuri pictate cu migală pleacă de aici an de an, în toate zările.

Mihaela Turci, manager fabrica de globuri Cluj: "Desenul este tot mai complex ca aşa se cere şi cam 75% mergem pe export."

Reporter: "La cât se vinde un asemenea glob?"

Mihaela Turci: "Între 1 euro şi 6-7 euro. De pildă în America deşi merge pe o piaţă de desfacere directă, multiplul este de ori cinci ori. Acolo ajunge de cinci ori preţul".

E forfotă şi în fabricile de ciocolată. Coşurile cu diverse sortimente sunt cele mai cerute.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani
VIDEO Imagini horror: drogat și băut, fotbalistul de națională a pierdut controlul BMW-ului și a ucis o fetiță de nouă ani
Citește și...
Trenduri de Crăciun. Cum s-a ajuns la podoabe de brad din coarnele vacilor
Trenduri de Crăciun. Cum s-a ajuns la podoabe de brad din coarnele vacilor

Se apropie sărbătorile de iarnă şi mulţi dintre noi se gândesc deja la împodobirea bradului. Ultimul trend în domeniu este unul eco, adică să renunţăm la decoraţiunile din plastic, pentru a proteja mediul înconjurător.

Despodobitul bradului a devenit în Germania un concurs distractiv
Despodobitul bradului a devenit în Germania un concurs distractiv

Despodobitul şi aruncatul bradului de Crăciun nu e o treabă care să facă plăcere cuiva. Dar în tot mai multe locuri, oamenii încep să facă din asta un moment de bucurie şi distracţie.

Ce se întâmplă de fapt cu brazii de Crăciun după ce sunt aruncaţi la gunoi
Ce se întâmplă de fapt cu brazii de Crăciun după ce sunt aruncaţi la gunoi

După sărbători, românii fac din nou curățenie și aruncă în primul rând brazii de Crăciun. Firmele de salubritate au strâns mii de pe străzi în aceste zile.

Recomandări
Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria
Un român vrea să dea lovitura în afaceri, după ce a spălat vase în Italia. „Bijuteria" ridicată pe terenul casei părintești

După ce a muncit mai bine de 20 de ani în Italia, un bărbat din Jurilovca a revenit acasă și a construit pe terenul casei părintești o pensiune și un restaurant.

„E o luptă împotriva Diavolului!
„E o luptă împotriva Diavolului!". Primul preot care îl apără pe ÎPS Teodosie după decizia BOR. Ce spun mirenii

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, este din nou în centrul unei anchete. Într-un document semnat de Patriarhul Daniel, el este acuzat că nu respectă hotărârile Sinodului și încalcă practicile bisericești.

Cel puțin 5 români ar fi murit în inundațiile devastatoare din Spania. „Nu se poate ajunge la ei, că sunt drumurile rupte”
Cel puțin 5 români ar fi murit în inundațiile devastatoare din Spania. „Nu se poate ajunge la ei, că sunt drumurile rupte”

O româncă stabilită în Spania, într-un sat din zona orașului Valencia, a declarat pentru Știrile PROTV că ar fi cel puțin cinci români care și-au pierdut viața în urma inundațiilor.