Romanian Design Week. Preţul uriaş al unei biciclete din lemn

Dată publicare: 18-05-2019 08:45
Dată actualizare: 18-05-2019 08:58


A început cea de-a 7-a ediţie Romanian Design Week în Bucureşti. Cea mai mare expoziţie a industriilor creative, şi-a deschis aseară porţile, iar designerii romani au expus cele mai bune creaţii de mobilier, haine sau obiecte reinterpretate.

Peste 100 de arhitecţi, designeri şi graficieni romani şi-au expus creaţiile în clădirea BCR de la Universitate aşa cum este cunoscută locaţia. Seara, s-a transformat într-un spaţiu al iubitorilor de artă.

Sabin Dimian, fondator Veltra Bikes: ,Suntem prima companie din lume care produce biciclete din bambus laminat, am patentat design-ul şi acum le comercializam, de aproximativ o lună, am livrat primele biciclete, şi încercăm un parteneriat cu magazinele din românia. O astfel de bicicletă ajunge de la 1.200 de euro."

În centrul atenţiei a fost şi proiectul pentru primul traseu audio-ghid Art Deco al Bucureştiului. Acesta urmăreşte configurarea unui cadru urban nou pentru societatea modernă a anilor 1920-1940, şi cuprinde 13 clădiri.

Dragoş Dogaru, director creativ: „Bazat pe GPS, vă monitorizează unde sunteti si pe un traseu pornind de la Piaţa Romaan, până în zona Pieţii Rosseti pe bulevardul Carol I, veţi vedea o selecţie a celor mai reprezentative imobile art deco. Sunt imobile selectate în principiu pe subiectu edificii publice."

Din cadrul expoziţiei nu a lipsit, bineînţeles, nici design-ul vestimentar.

Andra Handaric, designer vestimentar: “Partea de deasupra este un mantou, creat din lana împâslita, cumva este un proces manual, şi colecţia în sine vorbeşte despre nevoia omului de apropiere, de conexiunea cu sine însuri, cu natura drept pentru care am folosit şi multe materiale naturale.”

Festivalul anual promovează designul românesc contemporan.

Ana Păun, director de comunicare: “Un festival care sărbătoreşte tot ce are mai bun de oferit România, din perspectiva creativităţii. Expoziţia centrală este împărţită în mai multe actegorii, o categorie dedicată arhitecturii, una desing de obiect, design grafic, fashion şi o categorie multidisciplinar, la graniţa dintre toate celelalte.”

Cei interesaţi pot veni la expoziţie începând de astăzi de la ora 10 până la ora 22. Vernisajul este deschis până pe 26 mai, iar preţul biletului este de 20 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO