Coronavirus România. În cât timp am putea vedea efectele noilor măsuri de protecție intrate în vigoare luni

Ultima actualizare: 09-11-2020 15:23
coronavirus Romania
Inquam Photos / Cornel Putan

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că, în prezent, autorităţile se aşteaptă ca numărul cazurilor de Covid-19 să crească în următoarea perioadă.

El a mai precizat că, în măsura în care noile măsuri aprobate de Guvern vor fi aplicate corect, peste 30 de zile este aşteptată o scădere a infectărilor.

“La acest moment, ne aşteptăm să continue creşterea. Deci, eu nu pot să vă spun că mă aştept să scadă, dar măsurile care s-au luat, plus măsurile astea, sperăm că vor duce la o stabilizare şi la începerea scăderii. La aceste măsuri pot fi adăugate alte măsuri în zonele în care, bineînţeles, situaţia este mai gravă decât în altele şi unde necesită măsuri suplimentare, astea nu s-au anulat, rămân valabile astfel de măsuri”, a afirmat Raed Arafat la Palatul Victoria.

El a subliniat că după discuţiile purtate cu epidemiologii, s-a stabilit ca noile măsuri, care au fost adoptate joi seară de Guvern, să fie impuse pentru 30 de zile, pentru a avea efect.

„Să putem să evaluăm impactul lor şi de aceea nu sunt pe 14 zile, ci sunt pe 30 de zile, ca să fim siguri că avem ce evalua la 30 de zile, să fie două cicluri de 14 zile, cel puţin. Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce, într-adevăr, la scăderea incidenţei. Împreună putem, într-adevăr, dacă implementăm aceste măsuri corect, să ajungem ca peste o lună să vedem chiar şi o scădere”, a spus Arafat.

Klaus Iohannis a declarat că rezultatele măsurilor se vor vedea peste 2-3 săptămâni
 

Noile măsuri luate de Guvern sunt gândite pentru a încetini răspândirea virusului, iar rezultatele se vor vedea peste două sau trei săptămâni, spune Klaus Iohannis.

„Multe din măsurile care au fost decise ieri au fost așteptate de fapt și pot să vă asigur că toate aceste măsuri au fost discutate cu experți cu specialiști și așteptăm sigur primele rezultate abia peste două sau trei săptămâni. Toate aceste măsuri care au fost discutate și vor fi puse în practică astăzi, mâine, poimâine sunt măsuri care necesită un timp suficient de lung pentru a produce rezultate”, a mai adăugat Iohannis.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO