România roșie s-a rupt de Europa. ”O criză cum vedem o dată într-un secol”

Ultima actualizare: 02-08-2020 19:34

Creșterea accentuată a numărului de infectări cu SARS-COV-2 din țara noastră ne rupe de Europa. Tot mai multe state impun restricții pentru români la intrarea pe teritoriile lor.

 

De duminică, Belgia și Cehia apar pe listă. România, Luxemburg și regiunea Catalonia sunt considerate zone roșii.

Au cei mai mulți bolnavi de COVID-19 la suta de mii de locuitori de pe continent.

Suntem din nou în fruntea listei, în Europa, la un capitol "Așa, nu!". Harta României a devenit tot mai roșie în ultimele săptămâni, de când numărul bolnavilor a explodat. Iar focarele s-au înmulțit alarmant.

Pe continent, doar Luxemburg și regiunea Catalonia, din Spania, se mai află în situații similare. S-au înmulțit, așadar, măsurile pe care alte state le iau în ceea ce privește accesul cetățenilor noștri pe teritoriile lor.

Belgia a anunțat că românii care vin din 24 de județe sunt obligați, din 1 august, să intre în autoizolare. Dar și să își facă un test PCR la sosire.

Și cehii pun România pe lista roșie, din 3 august. Cetățenii intrați pe teritoriul lor trebuie să-și anunțe sosirea la direcția de sănătate publică din zonă și să se testeze acolo, pe cheltuiala proprie.

Cele două țări li se alătură altor 24 din Europa care au impus restricții pentru români.

Austriecii și grecii cer test negativ, recoltat cu maximum 72 de ore înainte de pătrunderea pe teritoriul lor. Anglia și Italia impun izolare pentru 14 zile, iar Danemarca și Cipru nu ne mai primesc.

 

OMS: ”Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus”

 

Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății ne avertizează că nu trebuie să lăsăm garda jos.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS: ”Această pandemie este o criză sanitară așa cum vedem o dată într-un secol și efectele sale se vor resimți în deceniile următoare. Cu toate că dezvoltarea unui vaccin se petrece cu o viteză record, trebuie să învațăm să trăim cu acest virus și să-l combatem cu toate uneltele de care dispunem”.

Ignorarea măsurilor de protecție ne-a adus în acest stadiu. Dacă numărul infectărilor crește riscăm să fim total izolați de restul Europei.

Trebuie să înțelegem că spitalele și medicii nu mai fac față. Iar dacă rămânem în acest ritm ne așteaptă o criză sanitară și economică de proporții.

O putem evita dacă purtăm mască, dacă repectăm distanțarea socială, dacă ne spălăm pe mâini, dacă facem tot ce este posibil pentru a diminua împrăștierea virusului. Cum va arăta viitorul depinde de noi!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO