România, gata să facă un gest care va înfuria Kremlinul. Ajutorul nesperat pe care țara noastră vrea să-l ofere Ucrainei
România își va repara singură sistemele de rachete HIMARS pe care le-a cumpărat de la Guvernul Statelor Unitele ale Americii.
În Bacău - la Aerostar - a fost deschis, joi, un centru de întreținere. Tot acolo ar putea ajunge la nevoie și sistemele HIMARS folosite pe frontul din Ucraina.
Centrul Național de Mentenață HIMARS a fost făcut în urma parteneriatului dintre Aerostar Bacău și compania americană Lockheed Martin, cea care produce sistemele de lansatoare de rachete.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naționale: "România a achiziţionat de la guvernul SUA trei sisteme de lansatoare multiple de rachete HIMARS cu câte 18 instalaţii de lansare. Înfiinţarea acestui centru crează oportunitatea ca ţările din regiune ale căror armate sunt dotate cu aceste sisteme să îşi trimită tehnica pentru mentenanţă sau reparaţii aici".
Ray Pisseli, vicepreședintele Lockheed Martin: "Este o bucurie să ştim că putem participa la protejarea poporului român, creând de asemenea locuri de muncă".
Paula Hartley, vicepreședintele Diviziei de rachete și sisteme de control al focului Lockheed Martin: "Va întări sistemul de apărare, economia şi securitatea. Aşa cum am văzut în Ucraina HIMARS a făcut diferenţa şi încă face diferenţa".
Tot în Bacau sunt întreținute și reparate avioanele F-16 ale României și elicopterele S-70 Black Hawk din dotarea Ministerului de Interne.