România a reintrat în mod oficial în posesia a trei brățări celtice extrem de valoroase, vechi de 3000 de ani
România a reintrat în mod oficial în posesia a trei brățări celtice, extrem de valoroase. Bijuteriile, vechi de trei mii de ani, au fost descoperite la o licitație de autoritățile judiciare belgiene care au decis că locul lor este aici, în țara noastră!
Cele trei brățări celtice, ce datează din anul 1000 înainte de Hristos sunt deja pe teritoriul României. Au ajuns în țară cu un transport special, după ce luni seară au fost predate de autoritățile belgiene, în cadrul unei festivități la muzeul din Amber.
După aproape cinci ani de discuții, aceste obiecte de podoabă extrem de valoroase sunt din nou în proprietatea statului român.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Vor fi date în custodie Muzeului Național de Istorie a României, acolo unde vor fi refăcute și expertizele. Iată, așadar, se pune capăt unei povești extrem de spectaculoase. O poveste ce a debutat în anul 2020, atunci când două dintre cele trei brățări au apărut pe coperta unei case de licitații din Monaco.
Fuseseră oferite la vânzare pentru prețul de pornire de 80.000 euro până la 100.000 euro, iar la vremea respectivă, arheologii belgieni credeau că au dat lovitura, crezând că aceste obiecte de patrimoniu, aceste podoabe, ar proveni din situri locale.
Până la urmă, adevărul a ieșit la iveală. S-au dumirit și belgienii de originea lor românească și, după ce au făcut investigații și s-au soldat la un moment dat inclusiv cu arestarea unui belgian de origine franceză, au ajuns la concluzia că locul acestor obiecte de valoare, care cântăresc fiecare peste 200g de aur masiv, este în România.
De acum, ancheta Parchetului General va continua. Se încearcă identificarea persoanei care a excavat aceste brățări celtice și mai ales a celor care le-au dus peste graniță pentru a fi traficate, acuzații pentru care în România sunt pedepse cu închisoare.