"Race for the Cure". Andreea Esca, Monica Dascalu si Alex Dima au alergat pentru preventia cancerului de san

Dată publicare: 07-06-2015 18:20
Dată actualizare: 10-06-2015 06:54


Femeile curajoase care au reusit sa invinga, dupa tratamente dificile, cancerul de san, au determinat o multime de oameni sa alerge astazi, la Bucuresti, in cel mai mare cros international dedicat bataliei cu aceasta cumplita maladie.

Atmosfera nu a fost deloc trista, ci dimpotriva, una de sarbatoare, in numele sperantei si al solidaritatii.

O multime colorata si plina de energie a luat azi startul intr-o cursa de 5 kilometri, dedicata prevenirii cancerului la san. Evenimentul "Race for the Cure", organizat in intreaga lume, a avut loc pentru prima data in Romania.

"Cred ca este o modalitate foarte utila prin care putem sa atragem atentia oamenilor asupra acestei maladii si mai ales asupra faptului ca trebuie ca toate femeile sa isi faca un control medical periodic pentru ca un cancer de san depistat la timp poate fi vindecat", a spus Andreea Esca, ambasator al Fundatiei Renasterea.

“Cred ca optimismul este cel mai bun medicament in lupta cu cancerul”, spune Ana Rosu, invingatoare in lupta cu cancerul.

In aceasta cursa a optimismului au intrat echipe de la scoli, ambasade sau companii. Au alergat si Monica Dascalu, Alex Dima, alaturi de fetita lui Sara, si corespondenti ai Stirilor PRO TV.

Cu banii stransi din inscrieri, Fundatia Renasterea va oferi teste gratuite femeilor din categoriile vulnerabile, dar si proteze mamare ori suport psihologic pacientelor.

"Vrem sa constientizam tinerele si mamele lor ca trebuie sa faca analize anual pentru a-si pastra sanatatea in general si strangem fonduri pentru programele Fundatiei Renasterea", spune Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea

In Romania, cancerul la san este cea mai raspandita forma a maladiei, iar numarul cazurilor depistate continua sa creasca de la an la an. In 2014, datele oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii aratau ca 9000 de romance sufera de cancer mamar.