Romanca injunghiata mortal intr-un mall din Abu Dhabi, inmormantata in Bihor. Peste 200 de oameni au condus-o pe ultimul drum

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15

Romanca injunghiata mortal intr-un mall din Abu Dhabi si-a gasit odihna vesnica, acasa. Ea a fost inmormantata, marti, in localitatea natala din judetul Bihor.

Peste 200 de oameni au condus-o pe ultimul drum pe fosta profesoara, care, de cateva luni, preda limba engleza in Orientul Mijlociu. La funeralii a participat si fostul sot, care este cetatean american. Cei doi aveau impreuna trei copii.

Slujba de inmormantare a fost tinuta de o femeie, pastor reformat. La funeralii au participat si cei trei copii ramasi orfani de mama. Doi gemeni de 11 ani si o fata de 13 ani.

Ibolya Rian locuia in Abu Dhabi de anul trecut, unde perda engleza. Luase aceasta decizie dupa ce divortase de sotul ei.

Pe 1 decembrie, Ibolya a fost ucisa in toaleta unuia dintre cele mai mari malluri. Cea care a injunghiat a fost o femeie imbracata intr-o roba traditionala yemenita. Purta inclusiv val. Atacatoarea a fost suprinsa pe camerele de supraveghere, iar a doua zi prinsa de autoritati.

Indurerat, fostul sot al Ibolyei are si un mesaj: "Toti cei care vor pacea sa se gandeasca la ce s-a intamplat si sa lucreze pentru ca lumea sa devina un loc mai bun, iar asemenea lucruri sa nu se mai intample".

Crima din Abu Dahbi a fost comisa dupa ce, pe un site jihadist, a aparut un mesaj care indemna la atacuri asupra profesorilor din scolile americane si internationale aflate in Orientul Mijlociu.

Mama Ibolyei a fost sustinuta de rude. Femeia este inca in stare de soc si nu poate sa accepte ca si a pierdut fata.

Cea care a ucis-o pe romanaca in mall-ul din Abu Dhabi si-a recunoscut fapta, iar acum este in arest.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO